Biztonságosabb és versenyképesebb lesz a belvízi hajózás

2011 szeptemberétől automatikus helymeghatározó, azonosító és adatközlő (AIS) készülék működtetési és használati kötelezettséget vezetnek be a nagyhajókra a folyók magyarországi szakaszain – jelentette be szerdán Schváb Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedési helyettes államtitkára a rendszer üzembe helyezésekor. A rendezvényen készült képgalériánk

A folyami információs szolgáltatások (RIS) magyarországi rendszerének kiépítését és üzemeltetését a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Nemzeti Közlekedési Hatóság és a Rádiós Segélyhívó Országos Egyesület szakmai együttműködése tette lehetővé. A folyami információs rendszerek egyik alapszolgáltatása a hajó helyzetének megállapítása, nyomon követése. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a vízi közlekedés biztonságának növelése és a környezet védelme érdekében 2011 szeptemberétől automatikus helymeghatározó, azonosító és adatközlő készülék (ún. AIS-készülék) működtetési és használati kötelezettséget vezet be a nagyhajókra a folyók magyarországi szakaszain.

Schváb Zoltán bejelentette: szeptember elsejétől a magyar lajtstromban nyilvántartott úszólétesítményeken, 2012. január 1-jétől pedig a nem magyar lajtstromban nyilvántartott úszólétesítményeken is működő állapotban kell tartani az AIS-készülékeket, és azokkal folyamatosan szolgáltatni kell a miniszteri rendeletben meghatározott információkat.

Fotó: fidesz.hu

 

A helyettes államtitkár elmondta azt is, hogy a következő lépésben benyújtanak egy újabb uniós pályázatot, mely egyik sarkalatos eleme az elektronikus hajózási térképeket megjelenítő szoftver-alkalmazások beszerzése. Ezeket a szaktárca szintén támogatott formában tervezi biztosítani a hajózók számára. Az így felépülő – és a hajósok részéről várhatóan csak egy laptoppal kiegészített – rendszer megadja majd azt a támogatást, hogy folyamatosan friss információkkal ellátva, biztonságosan lehessen végighajózni a magyar Duna-szakaszon. A folyami információs rendszer természetesen nem fogja kiváltani a vonalismeret szükségességét, a szakemberek tapasztalatát – jegyezte meg.

Schváb Zoltán szerint a folyami információs szolgáltatások használata hozzáadott értéket jelent a hatékony közlekedés-szervezés számára, mely hosszú távon hozzájárulhat a közlekedési munkamegosztás arányának és a környezet minőségének a javításához. Az ágazat innovatív és példaértékű módon járul hozzá a fenntartható dunai vízi közlekedéshez – tette hozzá. Schváb Zoltán kiemelte, hogy a belvízi hajózás fejlesztése a magyar kormány és az Európai Unió stratégiai alapdokumentumokban rögzített célkitűzése.

Fotó: fidesz.hu

 

Dobai Sándor szerint a környezetbarát utas-és áruszállítás elengedhetetlen feltétele a biztonság. A Rádiós Segélyhívó Országos Egyesület elnöke hangsúlyozta, egyre inkább igényként merült fel egy olyan forgalomfigyelő és irányító rendszer, mely megvalósítása révén ellenőrizhetővé válik az Európai Unió hálózatába belépő hajók mozgása. A folyami információs rendszer elindításával a vészhelyezet megelőzés hatékonysága és a közlekedésbiztonság egyaránt jelentősen erősödik, továbbá a korszerű technikának köszönhetően információt nyújt a hajózásban, vízi szállításban érdekelt szervezetek részére – fejtette ki.

A rendelet alapján a rendszer üzemeltetője a Nemzeti Közlekedési Hatóság. A hatóság elnöke, Urbán György felhívta a figyelmet arra is, hogy a helyzetmeghatározó eszközök kiadása és bevezetése uniós, illetve 2011. szeptember 1-jétől hazai jogszabályi kötelezettség. Az állam 150 AIS-készüléket szerzett be, felerészben uniós forrásból. Ebből 23-at hatósági szervek – rendőrség, a vámhatóság, a tűzoltóság és a közlekedési hatóság – kaptak. Pályázat útján 127 készülék jutott a hajózóknak. A készülék bérleti díja öt évig évi 20 euró, utána a bérlő tulajdona lesz a berendezés – közölte – mondta Urbán György.

A sajtótájékoztatón üzembe helyezték a folyami információs rendszert. Ezt követően Kovács Csaba, a Rádiós Segélyhívó Országos Egyesület elnök-igazgatója bemutatta a rendszer működését. A rendszer indulásával egyidőben megújult a magyarországi folyami információs szolgáltatások honlapja (PannonRIS) is.

A Rádiós Segélyhívó Országos Egyesület nevében Dobai Sándor kitüntette Marton Tamást, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vízi közlekedési osztályvezetőjét. A Külügyminisztérium felkérte az egyesületet egy, a Dunát népszerűsítő film elkészítésére, mely részleteit bemutatták a rendezvényen.