A ZSIKK izraeli képviselet már jelen volt

 az IMTM – Izraeli Nemzetközi Turisztikai Vásáron,


A Zsidó Idegenforgalmi és Kulturális Központ megnyitja képviseletét Izraelben ez év február közepén.

A képviseletet Markovitz Judit vezeti, aki korábban az MTZRT tel-avivi irodáját vezette.

A ZSIKK izraeli képviseletének feladata a budapesti zsidó negyed és egész Magyarország turisztikai látogatottságának erősítése és a Magyarország iránt érdeklődő izraeli turisták megfelelő tájékoztatása, melynek kapcsán weboldalt, negyedévenként megjelenő héber nyelvű kiadványt és hírlevelet kivan megjelentetni. A képviselet erős aktivitást fejt ki

 a Zsidó Nyári Fesztivál promóciója érdekében az izraeli piacon és a két ország közötti kulturális együttműködés érdekében.

 

Mindezeket a feladatokat tavaly ősszel Zoltai Gusztáv a MazsihiszBZSH ügyvezető igazgatója mar korvonalazta az izraeli sajtónak, Magyarország tel-avivi Nagykövetségen tartott sajtótájékoztatója alkalmával.

 

A képviselet e-mail címe: [email protected], weboldal címe: www.jewinform.co.il március elejétől üzemel, addig a közvetítő feladatokat a budapesti ZSIKK iroda látja el [email protected] e-mail címen.

 

A ZSIKK izraeli képviselet mar jelen volt az IMTM – Izraeli Nemzetközi Turisztikai Vásáron,

Mely az elmúlt l7 év legnagyobb kiállítása volt, több mint 3oo kiállítóval. A képviselet maris sok olyan tárgyalást tudott kezdeményezni izraeli cégekkel, melyek folytatása reményt keltő a jövőre nézve.

 

Ezt megelőzően Budapesten a ZSIKK már jó néhány olyan szállodavállalattal, étteremmel és szolgáltatóval kötött megállapodást, akik képviseltetni kívánják magukat promóciós jelleggel az izraeli piacon. A továbbiakban is várják olyan cégek érdeklődését, jelentkezését, akiknek szolgáltatásai, turisztikai termékei kuriózumnak számítanak és érdekesek lehetnek az izraeli piacon.

 

Mint az az MTZRT korábbi tájékoztatójában olvasható volt, az elmúlt évben 22 százalékkal növekedett az izraeli beutaztatás és az izraeli turisták a magas-költésű turisták körébe tartoznak. A KSH legfrissebb adatai szerint a 2010. január-októberi időszakban 45 ezer izraeli vendég több mint 148 ezer vendégéjszakát töltött el a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken, ami a vendégek és a vendégéjszakák számában egyaránt 22%-os növekedést jelent 2009 azonos időszakához képest.

 

A Mazsihisz ill. A  Budapesti Zsidó Hitközség az elmúlt évben tobb, mint  300 millió forint értékű támogatást kapott a Zsidó Negyed Kapuja fejlesztéséhez es ennek. kapcsán került sor többek között lift építésére a Zsidó Múzeum látogatásához, akadalymentesitesre a Zsinagoga látogatáshoz,  a Jewinform szolgáltatás beindításához, valamint a Goldmark terem felújítására.

Mindezek alapján kötelességének érzi minden lehetőséget kihasználni, hogy az országba érkező izraeli turisták számát növelje, ezért is döntött a fent említett képviselet megnyitása mellett.

 

BreuerPress