Együtt ülésezik a kormány és az Európai Bizottság szerdán Brüsszelben

     


 EU-elnökség – Együtt ülésezik a kormány és az Európai Bizottság szerdán Brüsszelben  Együttes ülést tart szerdán Brüsszelben a magyar kormány és az Európai Bizottság a 2011első félévében esedékes magyar EU-e előkészítéséhez kapcsolódóan. Nagy Anna kormányszóvivő a tanácskozás részleteiről kifejtette: az Orbán Viktor miniszterelnök vezette magyar delegáció tagjai lesznek a kormánytagok, több államtitkár, valamint olyan állami vezetők, akik európai uniós kérdésekkel foglalkoznak.   A miniszterek, illetve államtitkárok az együttes munkaülés után külön
szekciókban folytatnak majd megbeszéléseket az illetékes uniós biztosokkal.
 A kormányszóvivő tájékoztatása szerint szó lesz gazdasági és pénzügyekről, információ- és energiapolitikáról, szociális ügyekről környezetvédelemről, klímapolitikáról, külpolitikáról, valamint bel- és igazságügyi kérdésekről.
Ugyancsak téma lesz az uniós bővítés és az egységes romapolitika kialakítása.
 A kormány az EU-elnökséghez kapcsolódó technikai megoldásokról is tájékozódik, és egyeztet az állandó képviselet munkatársaival – mondta Nagy Anna.
      Szerda délután Orbán Viktor közös sajtótájékoztatót tart majd José Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság elnökével. José Manuel Barroso október 12-én Pécsett úgy fogalmazott: Magyarország „rendkívül ambiciózus” EU-elnökségi programot határozott meg; az unió komoly eredményeket vár a soros magyar elnökségtől. Kitért arra is, várják azt a találkozót, amelyet november 17-én tartanak, amikor Orbán Viktor és a kormány tagjai Brüsszelbe látogatnak.

 

BreuerPress-info