Tótkomlóson

A holokauszt

65. évfordulójára

emlékeztek 
 


A holokauszt 65. évfordulójára emlékeztek Tótkomlóson
 
A holokauszt 65. évfordulója alkalmából hatodik alkalommal is sok emlékező helybeli, egykori szomszédok, barátok, osztálytársak, tanárok, és sok együttérző fiatalabb komlósi, valamint elszármazott gyűlt össze a kegyeletes megemlékezésére 2009. június 21-én, vasárnap Tótkomlóson, a Polgármesteri Hivatal dísztermében.
Ünnepi beszédet mondott dr. Garay Rita a Polgármesteri Hivatal jogi és közoktatási ügyintézője, majd Markovics Zsolt szegedi főrabbi tartott gyászbeszédet. Ezt követően Virág Emese, A budapesti Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem hallgatója megrendítő előadásában Szilágyi Domokos Halál árnyéka című verse hangzott el. A holokauszt során meggyilkolt tótkomlósiak névsorát Balogh István olvasta fel. A megemlékezés zárásaként a főtéri emlékműnél elhangzott a kaddis és az emlékezők elhelyezték a kegyelet koszorúit és köveit.
A megemlékezés után Balogh István prezentá cióval szemléltetett előadást tartott A tótkomlósi és a viharsarki zsidóság és a holokauszt története, valamint jelentősége az oktatásban címmel.
Balogh István
OR-ZSE
Tótkomlós