Kínába utazott Hiller István miniszter

Hiller István miniszter Kínába utazott egyhetes látogatásra.


Az oktatási és kulturális tárca vezetője a szeptember óta zajló kínai magyar kulturális évad keretében tesz látogatást Pekingben és Sanghajban. Útja során találkozik és megbeszélést folytat a kínai kulturális, valamint a kínai oktatási miniszterrel is.
Hiller István nyitja meg a Magyar Filmhetet, továbbá a kínaira fordított magyar könyveket, illetve a magyar nyelvre átültetett kínai műveket bemutató kiállítást a kínai fővárosban.
Sanghajban szintén több szakmai találkozón vesz részt, jelen lesz a városban felállítandó Petőfi-szobor avatásán és magyar társulatok fellépésén.
A „Szabadság, szerelem” elnevezésű magyar kulturális évad szeptemberben kezdődött Kínában és jövő év áprilisáig tart. A rendezvénysorozat keretében több száz magyar művész és program képviseli Magyarország kulturális életét, reprezentálja értékeit.
Ez év őszén összesen mintegy kétszáz magyar művész utazik Pekingbe és Sanghajba, ahol harminc esemény keretében mintegy hatvan bemutatót tartottak, tartanak. Jövőre több mint száz magyar művész, alkotó vesz részt a rendezvényeken Hongkongban és Sencsenben.
BreuerPress-info