A Mazsihisz vezetői Izraelbe utaznak

Izraelbe utaznak vasárnap a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének vezetői, akik az Európai Zsidó Kongresszus szolidaritási delegációjának tagjaként az izraeli kormány képviselőivel is találkoznak


A delegáció a kialakult háborús helyzet miatt látogat a térségbe, ahol „a biztonsági helyzettől függően” várhatóan találkozik a Ehud Olmert miniszterelnökkel, Amír Perec nemzetvédelmi miniszterrel és Cipi Livni külügyminiszterrel.
Az Európai Zsidó Kongresszus szolidaritási delegációjának tagjaként utazik Izraelbe a Mazsihisz ügyvezető igazgatója, Zoltai Gusztáv – aki az európai testület végrehajtási bizottságának is tagja – és Feldmájer Péter, a Mazsihisz elnöke is.
A küldöttség tagjai ellátogatnak azokra a területekre is, ahol az elmúlt napokban folyamatos rakéta- és bombatámadások sújtották Izraelt, így az északi településekre, valamint Haifa városába is.
A magyarországi zsidóság szolidáris az Izraelben élő emberekkel, akik önvédelmi harcukat vívják az egész világot fenyegető terrorizmus egyik, Irán támogatását élvező, legveszélyesebb csoportjával.
BreuerPress-info