Halálos áldozatokról nem érkezett jelentés

A Hezbollah szervezet két rakétája a libanoni határtól hatvan kilométernyire fekvő Haifába, Izrael harmadik legnagyobb városába csapódott be közölték az izraeli hatóságok.


Senki sem sérült meg a libanoni síita radikális szervezet e rakétatámadásában, de riadalmat keltett, hogy a Hezbollah ilyen viszonylag távoli célok elérésére alkalmas fegyverekkel is rendelkezik.
Korábban még sohasem jutott el az iráni és szíriai támogatással működő csoport rakétája ilyen messzire, a Hezbollah csak a libanoni-izraeli határ közvetlen közelében lévő izraeli településeket tudta támadni.
A hadsereg felszólította Haifa lakosait, hogy húzódjanak óvóhelyekre. A Hezbollah egy szóvivője tagadta a haifai rakétatámadásra vonatkozó izraeli bejelentést.
Éppen csütörtökön, kevéssel a Haifára irányzott rakétacsapásról szóló bejelentés előtt közölte egy parlamenti bizottsággal az izraeli katonai hírszerzés egyik magas rangú illetékese, hogy a Hezbollahnak már vannak olyan rakétái, amelyekkel képes támadni Haifa és Tiberias izraeli városokat.
Joszi Bajdac tábornok közlése szerint mintegy 1000 olyan rakéta van a libanoni fegyveres szervezet arzenáljában, amelynek hatótávolsága 40 és 100 kilométer közé esik, s ezekkel elérhető az említett két észak-izraeli város.
A Hezbollah-rakéták többsége azonban Katyusa-rakéta, amelyek hatótávolsága nem több 20 kilométernél. Ilyenekből viszont több ezerrel rendelkezik – mondta az izraeli hírszerzőtábornok.
Katyusákkal lőtte a Hezbollah a libanoni határtól mintegy tíz kilométerre lévő Naharíja várost csütörtök délután. Öt robbanást jelentettek a városból ott tartózkodó tudósítók. Halálos áldozatokról nem érkezett jelentés, de öten megsérültek, néhány üzlethelyiség kigyulladt, egy ház pedig romba dőlt. Az egyik rakéta újságírók egy csoportjának a közelében csapódott be. Az első jelentések szerint egy fő sérült meg a csoport tagjai közül.
BreuerPress-info