Szili szívesen vállalná újra a házelnöki tisztséget

Szili Katalin, az Országgyűlés szocialista elnöke szívesen vállalná újra a házelnöki tisztséget, amennyiben az új parlament megalakulása előtt az MSZP frakciója ezt megszavazza – mondta Szili Katalin


„A frakciónak kell megszavaznia, hogy ki lesz a következő házelnök. Ha én erre további lehetőséget kapok a frakció és a párt részéről, nyilván akkor én ezt szívesen vállalom” – fogalmazott a politikus. Emlékeztetett arra, hogy parlamentbe bejutott öt párt megegyezett arról, a házelnököt a legnagyobb kormányzó párt adja majd.
Arra kérdésre, hogy az új házelnök tisztségéről volt-e már bármilyen egyeztetés az MSZP-ben, Szili Katalin nem kívánt részletekbe bocsátkozni, mindössze annyit mondott, hogy „ennek is eljön majd az ideje”. Hozzátette: szerinte az új parlament május 16-i alakuló ülése előtt tartandó szocialista frakcióülésen kerülhet szóba az, ki is lesz az Országgyűlés új elnöke.
„Szükséges és elégséges mennyiségű alelnökre van szükség” Emlékeztetett arra, hogy a Fidesz politikusai, akik most a többi párttal szemben nem öt, hanem három alelnökre tettek javaslatot, négy évvel ezelőtt maguk is az Országgyűlésbe bejutott pártok számának megfelelően öt alelnököt javasoltak.
BreuerPress-info