אפקט מצרים: הרשו&…

בתוך חצי שנה יערכו הפלסטינים בחירות כלליות, ואבו מאזן יעמוד למבחן בקלפי.

 


אפקט מצרים: הרשות הודיעה על בחירות לנשיאות
בתוך חצי שנה יערכו הפלסטינים בחירות כלליות, ואבו מאזן יעמוד למבחן בקלפי. „קוראים לכולם לשים בצד את המחלוקות”, אמרו ברמאללה, אבל בחמאס כבר הודיעו: לא נשתתף

אליאור לוי והסוכנויות

ההפיכה ההיסטורית במצרים מהדהדת בכל רחבי המזרח התיכון, ורמאללה אינה יוצאת דופן: הרשות הפלסטינית הגיבה במהירות להפלת מובארק, והודיעה היום (שבת) שתערוך בחירות לנשיאות ולמועצה המחוקקת בתוך חצי שנה.

 

מזרח תיכון חדש – עדכונים אחרונים ב-ynet:

מדברים על ההיסטוריה במצרים בפייסבוק של ynet

 

בהודעת מזכיר הוועד הפועל של אש”ף ועוזרו הקרוב של נשיא הרשות אבו מאזן, יאסר עבד רבו, נמסר כי „ההנהגה הפלסטינית החליטה לערוך בחירות לנשיאות ולמועצה המחוקקת לפני ספטמבר”.

 

עבד רבו דיבר אחרי ישיבת הוועד הפועל של אש”ף והדגיש כי ההחלטה נועדה לשרת את רצון העם הפלסטיני. הוא הדגיש שהרשות „מעודדת את כל הצדדים להניח בצד את היריבות ביניהם”, בהתייחס לאיבה הקשה בין פתח בראשות אבו מאזן, השולט באמצעות הרשות בגדה המערבית, לבין חמאס השולט בעזה.

הפגנת הזדהות עם העם המצרי, היום ברמאללה (צילום: AP)

 

ובמקביל
 
עריקאת התפטר / אליאור לוי
 
ראש צוות המשא ומתן ברשות, שהבטיח לפרוש אם יתברר כי המסמכים הסודיים שחשפו את הוויתורים בירושלים הודלפו מלשכתו, נאלץ למלא אחר התחייבותו
לכתבה המלאה

בחמאס מיהרו להגיב בביטול על ההכרזה. דובר התנועה ברצועה, פאוזי ברהום, אמר כי „הבחירות הללו הן חסרות תוקף ואינן חוקיות”.

 

הוא אמר כי לאבו מאזן ולראש ממשלתו, סלאם פיאד, אין לגיטימציה מהעם הפלסטיני לקבל החלטה שכזאת, והדגיש כי „בחירות יכולות להיערך רק כאשר יש קונצנזוס, ולא כשמפלגה אחת מחליטה עבור כל העם הפלסטיני”.

 

 

הבחירות האחרונות ברשות הפלסטינית נערכו ב-2006, אז זכה חמאס לרוב בפרלמנט וכעבור שנה גם השתלט על רצועת עזה. כהונתו הרשמית של אבו מאזן הסתיימה ב-2009, ומאז מנע הפיצול הפלסטיני עריכת בחירות חדשות, כשהצדדים מחליפים ביניהם האשמות.

 

 

ברקע המהומות במצרים ודרישת העם לדמוקרטיזציה, הממשלה הפלסטינית הודיעה כבר השבוע על קיום בחירות לרשויות המקומיות בגדה המערבית וברצועת עזה ב-9 ביולי. ברשות ניסו לקבוע תאריך לבחירות המוניציפליות כבר כמה פעמים, ובכל פעם הן נדחו באמתלות שונות. גם לבחירות הללו, קבעו בחמאס,

 „אין תוקף משפטי, והרשות והממשלה בגדה המערבית איבדו את התמיכה האזרחית בהן. לא נשתתף בפארסה הזאת, ולא נהיה שותפים להשלכות שלה”.

 

מוקדם יותר היום אמר בכיר פתח נביל שעת’ שמצרים דמוקרטית יותר, צעירה יותר ומאוחדת יותר – היא מצרים שתתמוך יותר בסוגיה הפלסטינית ובעם הפלסטיני. שעת’ הדגיש ש”מצרים חזקה תהיה בעלת יכולת גדולה יותר לתמוך בנו עכשיו וגם בעתיד”.

צבא מצרים: מחויבים לכל ההסכמים