”SZIGET 2007 CIVIL -SZIGET „

Augusztus 12-13-14(vasárnap, hétfő, kedd) Dr. Kállai Ernő kisebbségi onbudsmanésNovák Péter az esélyegyenlőségért Wesley Sátorban a Civil Szigeten.


Wesley János Alapítvány keretében a Wesley János Főiskola három napon át jelen lesz a Szigeten. Az Alapítvány a szociális felsőoktatásban tanuló hátrányos helyzetű fiatalokat segíti. Hogy miben is? Legfőképp abban, hogy le tudják küzdeni a hátrányaikat és – professzionális – segítőkké válhassanak, hogy majd ők is valahol, valamikor jól segíthessenek …
Az idei Szigeten való jelenlétünkkel fő célunk, hogy segítsük a Szigetlakókat abban, hogy még toleránsabbak és megértőbbek legyenek egymással és a társadalom különböző rétegeivel szemben.
Kerekasztal beszélgetések segítenek szembenézni olyan problémákkal, mint előítéletesség, szegénység, másság, fogyatékosság elfogadása. A kerekasztal beszélgetések a továbbtanulásról, kisebbségi jogokról és az esélyegyenlőségről szólnak.
Az Alapítvány a Szigeten való jelenlétével az is fontosnak tartja, hogy további fórumot teremtsen a szociális munka mint segítő hivatás árnyalására. Ezen kívül a kint lévő szervezetek kerekasztal meghívásával a civil szervezetek közötti együttműködést szerette volna hangsúlyozni a közös cél megvalósítása – a hatékony segítés – érdekében.
A Sziget a vidámság, a felszabadultság szigete is. Ennek jegyében kedveskedünk a Szigetlakóknak ingyenes henna testfestéssel, nívós kézműves foglalkozásokkal, szocio- szerepjáték lehetősével és a „lelki sarok lelki perceivel”. Sátrunk látogatóiról, kérésükre, digitális fotókat készítünk amelyeket letölthetnek a www.wesleysator.extra.hu naponta frissülő honlapunkról.
És ha minket meglátogató Szigetlakóban feltámad a vágy, hogy szociális munkát, pedagógiát tanuljon, vagy éppen vallástanár, lelkész vagy teológus legyen, akkor ebben is információkkal segítjük

BreuerPress