Újabb összefogás segíti a hazai startupok sikeres nemzetközi piacra lépését

Együttműködési megállapodást írt alá a New York-i székhelyű Amerikai Magyar Kereskedelmi Karama és az INPUT Programot megvalósító Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. a magyar infokommunikációs vállalkozások, startupok sikeres amerikai piacra lépésének elősegítése, nemzetközi versenyképességének fokozása érdekében.  Tudósítónk jelen volt az eseményen.

Az infokommunikációs (IKT) startupok nemzetközi piacra lépését elősegítő INPUT Program, valamint az Amerikai Magyar Kereskedelmi Kamara (AmHunCham) az együttműködési megállapodás aláírásával a magyar vállalkozások célzott szakmai támogatását tűzte ki célul, melynek keretében a két szervezet kapcsolatrendszerének megosztása, üzleti partnerek azonosítása, lehetséges piaci területek feltárása és információcsere révén járul hozzá a sikeres amerikai célpiacra lépés elősegítéséhez.

Együttműködési Megállapodás aláirása a NEUM és az AmHunCham közöttA felek – a ma aláirt megállapodás alapján – az együttműködés értelmében kiemelt figyelmet fordítanak közös szakmai események megvalósítására, piaci és szakmai információk megosztására, üzleti lehetőségek felkutatására.

Dr. Szabados Zsuzsa, a Neumann Nonprofit Kft. ügyvezető-helyettese az aláírás alkalmával kiemelte: “Számos magyar startup az észak-amerikai kontinensen tervezi megtenni első lépéseit a külpiaci terjeszkedés jegyében, így elengedhetetlen, hogy első kézből származó információkkal, kapcsolatrendszerrel és szakmai ismeretekkel segítsük őket ebben a munkában. A mai megállapodás lehetővé teszi a rendelkezésünkre álló eszközök és tudás összehangolását, így közösen még hatékonyabb megoldásokkal állunk a hazai innovatív vállalkozások rendelkezésére, legyen szó a külpiaci megjelenések elősegítéséről vagy éppen gyakorlati tudás átadásáról.”

Barát Tamás, az AmHunCham elnöke szerint “rendkívül fontos, hogy folyamatosan figyelemmel kísérjük és megosszuk egymással a piacképes export-import ajánlatokat és potenciális partnereket keressünk a magyar vállalkozások számára. Ez a mi feladatunk, melynek megvalósítási lehetőségeit tovább bővíti a mai, közös munka elindítását jelentő megállapodás aláírása is.”

AmHunCham Webinar 4Az együttműködési megállapodás aláírása része volt egy nemzetközi, virtuális eseménynek, amelyet közösen szervezett az AmHunCham, az INPUT program és a Torontóban működő Kanadai Magyar Kereskedelmi kamara.

A közös esemény az AmHunCham Webinar sorozatának negyedik alkalma volt, ahol a megállapodás aláírásán kívül – a szokásos továbbképzés keretében – a kanadai piacról esett szó.

Piacra lépés KanadábanBalla Sándor a HACC elnöke a Torontóban működő magyar-kanadai kamara szerepéről beszélt, Dr. Magyar Kálmán, egy torontói ügyvédi iroda vezetője, a kanadai jogi környezetet mutatta be és Igaz Máté Árpád, a torontói magyar konzulátus gazdasági attaché-ja a két ország közötti kapcsolatokat ismertette a résztvevők számára.

Barát Tamás az AmHunCham elnöke a továbbképzésen arról adott tájékoztatást, hogy a New Yorkban működő kamara milyen segítséget tud nyújtani azok számára, akik sikeresen szeretnének megjelenni az észak-amerikai piacon.

Az INPUT Program célja, hogy ingyenes szolgáltatási portfóliója révén elősegítse a Közép-Magyarország régión kívüli IKT startupok létrejöttét, a már meglévők fejlődését és lehetőséget biztosítson számukra külföldi piacra lépéshez. Az INPUT Program megvalósítását a Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. látja el.

The American Hungarian Chamber of Commerce of New York Inc. egy, az Egyesült Államokban, a Kanadai Magyar Kereskedelmi Kamara Torontó, pedig Kanadában bejegyzett nonprofit szervezet.

WBPI / Budapest / New York / Torontó / BE