Az emberek bíznak a magyar államban

Az emberek bíznak a magyar államban

Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a Parlament nagy feladatairól, a családok költségvetéséről.

A politikus beszámolt arról, hogy az EP választási szünet után újra dolgoznak az országgyűlésben, ahol a törvényalkotási munka fel is gyorsult most. A héten kezdik tárgyalni az ország jövő évi költségvetéséről szóló törvényt, ebben szerepelnek az azok a módosítások, amelyek az adórendszerben hoznak könnyítéseket a vállalkozások, a magyar családok támogatása céljából. Mindezek mellett nagyon fontos még a családvédelmi akcióterv részletszabályainak a meghatározása, így ez a három nagy egység, illetve ezek elfogadása jelenti a legnagyobb feladatot a nyári szünet előtt.

A képviselő hozzátette, Magyarország Európában az elsők között van, ami a családok védelmét, támogatását illeti, hiszen olyan mértékű támogatásrendszert alakított ki a kormányzat, ami tényleg példa nélküli. A 2020-as évi költségvetést joggal lehet nevezni a családok költségvetésének, miután az eddiginél is nagyobb, soha nem látott mértékű támogatásokat vezet be.

Ami az adószabályok változásait illeti, Bajkai István szerint a könnyítések a hazai kkv szektort támogatják, hiszen csökken a szociális hozzájárulás, ahogy a kisvállalkozói adó mértéke is, ezzel kívánják támogatni a magyar vállalkozásokat, amelyek segítségével a magyar gazdaság is tovább tud fejlődni. Mindezek a kedvezmények is azt mutatják, a magyar kormány az ígéreteit betartja – tette hozzá a politikus.

A fejlődést mutatja az is, hogy a legutóbb kibocsátott, magas hozamú államkötvényből is sokat jegyeztek a magyar emberek, ami azt jelenti, hogy szerencsére sok megtakarításuk van, amelyet a magyar állam bizalmába helyeztek a kötvényvásárlással, bíznak a magyar államban, hiszen több mint 500 milliárdért vásároltak az államkötvényből.

A családvédelmi akcióterv kapcsán arra a kérdésre, hogy lesz-e elegendő védőnő és házi gyerekorvos a majdan megszületendők számára, Bajkai István elmondta, az elmúlt években rendkívül módon megemelkedett a házi gyerekorvosok jövedelme, bár az is igaz, hogy az átlagéletkoruk magas ezeknek az orvosoknak, de ez nem csak Magyarországon, hanem Európában is tapasztalható. Persze mindezek még mindig nem elegendőek, például a kormány továbbra is igyekszik hazahívni a külföldre ment orvosokat, de például rendkívüli béremelést határoztak el a nővérek esetében is. Az elkövetkezendő években pedig 72 százalékos bérnövekedést juttatnak az ágazatnak. Ismételten hangsúlyozta képviselő, sosem lehet azt mondani, hogy elegendő az, amit adnak, de ma már az orvosok, az egészségügyi dolgozók is belátták, milyen nagy munkát végez az érdekükben a kormány.