Csak akkor lehet megújulás, ha az európai intézmények élén a bevándorlást ellenző politikusok kerülnek

Csak akkor lehet megújulás, ha az európai intézmények élén a bevándorlást ellenző politikusok kerülnek

Hollik István kormányszóvivő, a KDNP országgyűlési képviselője a CEU-ról, az európai választások tétjéről is beszélt a Heti Tv Pirkadat című műsorában.

A szóvivő szerint az az eset, hogy a CEU épületére egy palesztin zászlót tűztek ki, egy antiszemita akció volt, bát az egyetem a közleményében azt írta, nem tudtak erről. Hollik István úgy véli, ha tudtak róla, akkor azért baj, hogy ez megtörtént, ha pedig nem, akkor meg azért. Azt is kifogásolta a politikus, hogy az intézmény falain belül egy Izrael ellenes előadás is elhangzott, ennek kapcsán is arról beszélt, a Soros egyetem már eddig is sok kárt okozott Magyarországnak. Mindez az előadás éppen akkor hangzott el, amikor mindenki látja, a magyar kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben, amikor békében élhetnek a magyar zsidók itthon. A képviselő megemlített egy másik esetet is, amikor az egyetem egyik professzora egy közösségi bejegyzésében a magyar miniszterelnök halálát kívánta. Az különösen sajnálatos, hogy a CEU csendben van, ahogy az ellenzéki pártok és a liberális értelmiség is – tette hozzá Hollik István.

A Mi Hazánk Mozgalma által alapított Nemzeti Légióról és annak elődjéről, a Magyar Gárdáról azt mondta el a kormányszóvivő, hogy azt annak idején éppen a Fidesz kormány tiltotta be, amennyiben azt látják, hogy ismét egy paramilitáris, párthoz kötődő magánhadsereg próbál megalakulni, akkor ugyanúgy fog eljárni a kormány, mint a Gárda esetében.

A május 26-i EP választás kapcsán a kormányszóvivő elmondta, a Fidesz-KDNP pártszövetség nemrégiben fejezte be az országjárását, a politikusok több tízezer emberrel találkoztak, ezeken a fórumokon azt tapasztalta, a magyar emberek látják, érzik a választás tétjét. megérzik, hogy ennek az EP választásnak kihatásai lesznek Magyarországra is, amelyik jelenleg egy erős, növekedésben levő ország. Ahhoz, hogy ez megmaradjon, a növekedési ütemet, a biztonságot meg lehessen őrizni, ahhoz egy biztonságos és jól működő Európára van szükség. Ez ma nem így van, Európa nem biztonságos, nem működik jól – mondta el a politikus, nincs siker. Az Európai Uniót, az európai együttműködést meg kell újítani, a közösségnek egy határozott választ kell adni a bevándorlásra, a zsidó-keresztény kultúrát meg kell védeni. Ez a választás tétje, ezt a magyar emberek érzik, látják, ezért is reménykedik abban a képviselő, hogy sokan mennek el választani május 26-án. A Fidesz-KDNP pártszövetség úgy véli, csak akkor lehet megújulás, ha az európai intézmények élén a bevándorlást ellenző politikusok kerülnek.

A választások utáni EU-ban több politikus is megjelenne vezető pozícióban, egyes hírek szerint a jelenlegi német kancellár, Angela Merkel is. Ezzel kapcsolatban a kormányszóvivő elmondta, már az Európai Néppárttal kapcsolatos vitában is kiemelték, meg kell várni az emberek döntését, ezt a választás végeredménye meg is mutatja majd. Ezt az utat pedig a vezetőknek kötelessége lesz követni. Ezért is kell megvárni a választást, és majd annak értelmében cselekedni, amilyen irányt az európai polgárok kijelölnek. Hollik István szerint egyre több európai polgár elégedetlen Európával, bár magát az európai közösséget szeretik, például Magyarországon az egyik legmagasabb az EU elismertsége, de szintén magas a brüsszeli bürokráciával szembeni elégedetlenség is. Azaz igent mondanak a magyarok az európai együttműködésre, de úgy vélik, a jelenlegi brüsszeli elitet, amelyik buborékban él, amelyiknek sajátos nyelvezete van, bizony le kell váltani, mert bebizonyították az elmúlt öt évben, a problémákat nem megoldani, hanem súlyosbítani tudják csupán. Példaként hozta fel a jelenlegi EU rossz működésére a kormányszóvivő a külügyi biztos Frederica Mogherini esetét, aki többször is úgy nyilatkozott meg, hogy nem volt meg mögötte a tagállamok egysége, pedig ezt az alapszerződés is rögzíti, a magyar kormány ezért is hangoztatja már régóta, az európai elitet le kell váltani. Ezért is mondták az Európai Néppártnak, hogy ne a német modellt kövessék, azaz a néppártiak és a szociáldemokraták szövetségét, hanem fontolják meg az osztrák modellt, a jobbközép és a jobboldali pártok együttműködését. Hollik István szerint egy kereszténydemokrata politika előbb-utóbb elveszítheti a karakterét, ha huzamosabb ideig működik együtt a baloldallal.