Intenzív munka vár még a bizottsági tagokra

Intenzív munka vár még a bizottsági tagokra

Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt aktualitásokról, de szóba került az Aranycsapat is.

A képviselő beszámolt arról, hogy a Filharmóniai Társaság megalakulásának 165. évfordulója alkalmából rendezett koncerten vett részt, ahol több magyar és külföldi klasszikus darabrészletet lehetett hallani.

Bajkai István elmondta, a Parlament mai ülésén a polgári perrendtartás módosítása is napirendre kerül, ahol fel is fog szólalni,de a koncesszióról szóló törvény módosítása kapcsán is beszélni fog. Ez utóbbiról megjegyezte azt is, hogy bár fontos, de mégis csak egy technikai jellegű változtatás került a Ház elé.

Mint a Törvényalkotási Bizottság alelnöke, Bajkai István arról is tájékoztatott, hogy igen aktív munka vár még a bizottsági tagokra, hiszen több mint negyven jogszabályt szeretnének még idén elfogadtatni a Parlament plenáris ülésein

Mint Erzsébetvárosban is dolgozó politikus, Bajkai István a hétvégén az ERőMŰVHÁZ-ban egy jótékonysági koncerten is fellépett, mint Bonnyai Apolka zongoraművész, a politikus felesége lapozója. A koncertről elmondta, nagyon csodálatos hangulatú volt az előadás, amelynek a fő üzenete az esélyegyenlőség volt. Hozzátette, saját maga is büszkeséget éret azért, hogy ez az erzsébetvárosi kulturális intézmény ilyen komoly fejlődésen ment keresztül, egyre többen látogatják a programokat, egyre többen ismerik meg az ERőMŰVHÁZ zenei kultúráját. Azt különösen fontosnak tartotta megjegyezni, hogy ezzel a bulinegyedbe a magas kultúra, a komolyzene is beköltözött.  A jó muzsikához kell az a nagyszerű zongora, amit Bajkai István még a kerület alpolgármestereként szerzett be.

A képviselő több más feladata mellett az Aranycsapat Emlékév egyik vezetője, ennek keretében egy sajtótájékoztatót tartottak Kasler Miklóssal, az EMMI vezetőjével és Lomnici Zoltánnal volt főbíróval. Itt beszámoltak arról, hogy mi minden történt eddig az emlékév kapcsán. Kérdésre válaszolva Bajkai István elmondta, formális döntés még nincs arról, hogy egy emléknap is legyen, többen felvetették, hogy november 25-e lehetne ez a nap, a 6-3-as londoni magyar győzelem napja, de az szinte biztos, hogy nem ez a nap lesz az. Már azért sem, mert a Parlament egy korábbi döntése értelmében november 25-e a Szovjetunióba elhurcoltak emléknapja. Van egy másik időpont is az Aranycsapat emléknapjára, ez lehet a május 23., amikor is az angol válogatott Budapesten lépett fel 1954-ben és 7-1-es vereséget szenvedtek. Ugyanakkor arról is beszámolt a képviselő, hogy ők maguk is megemlékeztek az egykori elhurcoltakról az Óbudán található emlékműnél, ahol Varga Mihály pénzügyminiszter tartott megemlékezést.