Intenzív munka a Parlamentben

Intenzív munka a Parlamentben

Dr. Bajkai István országgyűlési képviselő beszélt parlamenti munkájáról és arról, hogy továbbra is figyelemmel kíséri Erzsébetváros ügyeit.

 

A képviselő elmondta, nem szakad meg a kapcsolata a kerülettel, hiszen itt dolgozott alpolgármesterként, több projektben is szerepet vállalt, országgyűlési képviselőként is szoros kapcsolatban marad a polgármesterrel, a képviselőtestület tagjaival. Bajkai István hozzátette, Benedek Zsoltot alkalmasnak tartja, hogy folytassa a megkezdett munkát alpolgármesterként, ám az is igaz, a megválasztásához kellenek a másik oldalról is szavazatok, hiszen Erzsébetvárosban kisebbségben van a Fidesz-KDNP szövetség. A kerületi képviselőtestület másik tagja, Stummer János a Jobbik képviseletében lett az új Parlament tagja.

Bajkai István már megjelent a parlamenti imareggelin, mert számára minden ilyen megjelenés fontos.  A képviselő elmondta azt is, hogy már megszokta a Parlament légkörét, igaz ehhez az is hozzájárult, hogy elég intenzíven kezdte a munkát, mellette még otthon is helyt kell állnia, hiszen nemrég született meg első gyermeke.

A képviselő megemlítette, az EU-s új adatvédelmi szabályozás, a GDPR a kkv szektornak okozhat kellemetlenségeket, de fontos kikényszeríteni, hogy a cégek is megfeleljenek az adatvédelem, adatbiztonság követelményeinek. Valóban lehet szankcionálni azokat a cégeket, amelyek nem felelnek meg az előírásoknak, de nem ezt kell most elsősorban hangsúlyozni. Hozzátette azt is Bajkai István, egyetlen embernek sem mindegy, hogy miként rendelkeznek a személyes adataikkal a cégek, legyen szó a levelezésről, reklámkampányokról. Az új rendelkezések az adathalászat, a könnyű adatszerzés ellen lettek kitalálva, a remények szerint eredményesen. A képviselő szerint a GDPR rendszer kifejezetten az állampolgárok védelmére jött létre.

Bajkai István elmondta, folyamatos munka zajlik a parlamenti bizottságokban, hiszen törvények vannak előkészületben, rövidesen a költségvetés tárgyalása is megkezdődik, láthatja majd mindenki a jelentős törvénykezést az elkövetkezendő időszakban. A kormány jelentős törvény-előkészítési munkát végez, de természetesen a képviselőknek s van lehetősége egyéni javaslatokat benyújtani – tette hozzá a képviselő, szerinte ez nem csak joguk, hanem kötelességük, saját maga is készít elő ilyet, mint például a választási kampányban megígért társasházi törvény módosítása.