Gulyás Gergely a védőnői konzultáció fővárosi rendezvényét követően

EGYSÉGES VÉDŐNŐI BÉRTÁBLÁRA VAN SZÜKSÉG

 

Fontos, hogy rövid időn belül megtörténjen az egységes védőnői bértábla kialakítása, és ez vegye figyelembe a pályán töltött éveket – jelentette ki Gulyás Gergely a védőnői konzultáció fővárosi rendezvényét követően, szerdán.

A Fidesz frakcióvezetője kiemelte, az utóbbi években előrelépés történt a védőnők munka- és bérkörülményei terén. De minden előrelépés újabb feladatokat ad, és ma is szép számmal vannak megoldandó kérdések – jegyezte meg. A képviselő ezek között megemlítette, hogy jövőre a garantált bruttó bérminimum 180 ezer forint fölé emelkedésével megnő a legalacsonyabb fizetés, de az évek óta a szakmában dolgozók is ezt a fizetést kapják.

Fontos, hogy rövid időn belül megtörténjen az egységes védőnői bértábla kialakítása, és ez vegye figyelembe a pályán töltött éveket anélkül, hogy a szakmába frissen belépő fiatalok számára ez bármilyen negatívumot jelentene – mondta el Gulyás Gergely. Célként jelölte meg, hogy a megemelt bérminimumot kapja meg mindenki, de aki régebb óta védőnőként dolgozik, annak arányosan emelkedhessen a fizetése.

Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) alapítója, Újbuda alpolgármestere köszönetet mondott a több mint százéves múltra visszatekintő védőnői hálózatban dolgozóknak. Aláhúzta, Újbuda mindent megtesz azért, hogy jól működjön a védőnői szolgálat. Náluk a védőnők inkább attól tartanak, hogy mi lesz, hogyha állami szabályozásra kerül a szolgálat, de ezen a konzultáción is elhangzott, hogy nem kell félniük – jelentette ki. A Ficsak alapítója arra biztatta a fiatal pályakezdő nőket, hogy válasszák hivatásul a védőnői foglalkozást, hiszen a magyar családoknak nagy szükségük van rájuk.