Németh Szilárd hétfői napirend előtti felszólalásában a parlamentben.

MEG KELL VÉDENI MAGYARORSZÁGOT

 

Soros György maga szállt be az ügyletbe és beavatkozik a magyar belpolitikába, s noha letagadja tervét, annak elemei érvényesülnek a brüsszeli politikában – hangsúlyozta Németh Szilárd hétfői napirend előtti felszólalásában a parlamentben.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese felszólalásában kifejtette: ideje, hogy a magyar parlament állást foglaljon Soros György tervéről, ami alapjaiban veszélyezteti az ország függetlenségét és az emberek biztonságát. Mint mondta, az európai parlament elindult a kötelező, felső korlát és határidő nélküli kvóta felé vezető úton. Emellett egy döntéssel 50 ezer embert hoznának be Törökországból is – tette hozzá.

„A FIDESZ EGY HATÁROZATI JAVASLAT RÉVÉN MINDEN FRAKCIÓNAK LEHETŐSÉGET KÍNÁL, HOGY ÁLLÁST FOGLALJON.”

A kormánypárti politikus szerint Soros György maga szállt be az ügyletbe és beavatkozik a magyar belpolitikába, s noha letagadja tervét, annak elemei érvényesülnek a brüsszeli politikában. A Fidesz egy határozati javaslat révén minden frakciónak lehetőséget kínál, hogy állást foglaljon – mondta, bírálva azt is, hogy az LMP-s Hadházy Ákos megsértette azt a közel 2 millió embert, aki már kitöltötte a nemzeti konzultációs kérdőívet.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára azt emelte ki: a konzultáció felvetései nem ötletelésből erednek, hanem rendre megjelennek az uniós jogszabálytervezetekben. Példaként említette a kötelező betelepítési kvótát, azok szankcionálást, akik nem akarnak részt venni benne, továbbá az NGO-k számára megnyitott szponzoráció lehetőségét.

Az államtitkár arról is beszámolt: a Nyílt Társadalom Alapítvány 2016-os jelentése azt részletezi, hogyan érték el a terület befolyásos szereplőinél a regionális és globális folyamatok alakítását. Soros György maga is rendre feltűnik a legmagasabb szintű uniós vezetők körében, mindenféle demokratikus felhatalmazás nélkül – jegyezte meg. Dömötör Csaba jelezte: erős támogatást lát a kormány, soha ennyien nem töltötték még ki a nemzeti konzultációs kérdőívet.