Minden napra egy film a ZSIFIN

Minden napra egy film a ZSIFIN

 

 

 

 

Kedves Barátunk!

Mint ahogy már értesült róla, november végén érkezik a 6. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál, mely minden eddiginél színesebb felhozatallal várja a zsidó kultúra iránt érdeklődő moziba járókat.

Ebben a széles választékban szeretnénk egy szubjektív, de reményeink szerint mindenképpen hasznos iránymutatást adni, azaz a műsorból minden napra egy izgalmas, különleges filmet ajánlani.
ber végén.

Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Website
Website
Email
Email
Instagram
Instagram
Menáse
Apa csak 1 van!  

November 30., csütörtök, 19:30, Puskin mozi [jegyvásárlás]

Brooklyn, Borough Park, az Egyesült Államok legnépesebb ortodox zsidó közössége. Megözvegyülése után Menáse a vallási törvények értelmében nem nevelheti tovább 10 éves fiát, egészen addig, amíg nem talál egy új feleséget. A 2017-es Sundance Filmfesztiválon debütáló film a középkorú férfi fiáért való harca, egy mai zsidó közösség hétköznapjai és szokásai, valamint a társadalom elvárásainak viszonyrendszerében rajzol fel egy sokrétű, megható történetet.

Személyes ügyek
A konfliktus családban marad.

December 1., péntek, 17:30, Puskin mozi [jegyvásárlás]

Nem csak földrajzi és politikai határok választják el egymástól az arab család tagjait: a kommunikáció néha szinte tehetetlenségig feszülő hiánya jellemzi a Názárettől Svédországig tartó történetet. Van, aki maradna, van, aki, elmenne, egy vonásuk azonban közös: a család minden tagjának a többiek szemébe kell nézni, és szembesülnie saját és közös problémáikkal.

Homokvihar
Szerelem, sivatag, beduinok!

December 2., szombat, 15:30, Puskin mozi [jegyvásárlás]

A Sundance Filmfesztiválon a zsűri nagydíját elnyerő filmdráma ma, velünk élő női sorsokat mutat be egy patriarchális társadalomban. A dél-izraeli beduin falu közösségében a sok száz éves szabályok megváltozhatatlannak tűnnek, azonban vannak, akik ezt akár családjuk széthullása árán sem fogadják el. A Berlini Filmfesztiválon is sikerrel szereplő Homokvihart 2016 egyik legjobb izraeli filmjeként tartják számon.

Párnák közt
Élni nehéz és meghalni sem könnyű!

December 3., vasárnap, 15:30, Puskin mozi [jegyvásárlás]

Egy komoly vígjáték az eutanázia témakörében: egy idősotthon lakói saját megoldással állnak elő, hogy egy halálos beteg társuk szenvedéseinek véget vessenek. Amikor ennek híre megy, nem csak a további “érdeklődők” hosszú sorával, hanem komoly morális dilemmákkal is szembesülniük kell. Az élet és halál kérdését friss humorral megközelítő alkotás 2014 legnagyobb izraeli filmsikere volt.

Természetesen a fenti válogatás önkényes – a teljes műsort ide kattintva tudja átnézni és választani abból!
Várjuk tehát november 29-én a Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztiválon a Művész és Puskin Mozikban, és idén először vidéki vetítési helyszíneinken, azaz SzegedenPécsettKecskeméten és Debrecenben is! Üdvözlettel:
Fritz Zsuzsa, fesztiváligazgató és a 6. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál szervezői

Részletes program
Share
Forward
Tweet
Nézd meg a fesztívál magyar felíratos filmek előzeteseit itt: youtube.zsifi.org
Idén is keressük a fesztivál közönségdíjas filmjét, a szavazók között számos értékes nyereményt, köztük egy izraeli repülőjegyet is kisorsolunk az UP felajánásával. A közönségszavazásról részleteket a:
www.zsifi.org/UP oldalon olvashat.
A teljes programról a www.zsifi.org weboldalon és a mellékelt PDF műsorbantájékozódhat, jegyek a Művész Moziban és a Puskin Moziban és és on-line a jegy.zsifi.org oldalon vásárolhatók meg.
Viszlát a moziban!