Virág Teréz öröksége – meghívó konferenciára

Virág Teréz öröksége – meghívó konferenciára

 

Az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem, a Szociális Innováció Alapítvány és a Virág Teréz családja képviseletében Bárdos Katalin tiszteltetettel meghív minden érdeklődőt: „Virág Teréz öröksége” címmel szervezett emlékkonferenciára, 2017. november 28. kedd, 10:00 órára az OR-ZSE Oktogonális termébe (Budapest VIII. ker., Scheiber Sándor u. 2.)

vir__gter__z_konf.jpg

A konferencián váló részvétel ingyenes. A konferencia a Magyar Tudomány Ünnepe „Emberközpontú tudomány” keretben kerül megrendezésre. Az esemény Facebook oldala ide kattintva.

A 2000-ben váratlanul elhunyt Dr. Virág Teréz pszichoanalitikusra emlékezünk. Virág Teréz neurotikus gyermekek gyógyítása közben fedezte fel a társadalmi traumák – a holokauszt, ’56, háborúk, diktatúrák – másod, harmad generációra is ható, pusztító lelki hatását. Gyermekek rajzai, álmai, szorongásai vezették őt erre a rendkívül fontos jelenségre, melyre ő figyelt fel először Magyarországon. Utolsó kötete szerkesztését férje és pszichológus lánya fejezte be. A konferencia célja, hogy bemutassa Virág Teréz érdeklődésének fontos területeit: a gyermek- és serdülőkor pszichológiája, a vallás- és művészetpszichológia, valamint a holokauszt pszichoterápiája.

Az eseményt a HetiTV rögzíti és később adásba helyezi