Új műsorok a Heti Tv-ben

Új műsorok a Heti Tv-ben

Rangos Katalin a Heti Tv-ben két új műsorral jelentkezik, az országossá váló csatornán folytatódik a rádióban már kedveltté vált sorozat, ami kicsit új címmel jelentkezik, ez a Heti Libazsír, a mit Szegvári Katalinnal vezet majd. Mellette lesz egy önálló műsora is a Heti Jégbüfé. Ezekről beszélt a nagyszerű újságíró Breuer Péter és Kovács András, az Origo főmunkatársa előtt.

Libazsír, ez egy igen érdekes cím, de mit is takar?

Ez egy rádiós műsor folytatása, ami Libazsúr néven futott, immár a Heti Tv-ben, ahol Szegvári Katalinnal és Krizsó Szilviával beszélgettünk csupa lányos témáról, olyanokról, mint hány éves korig lehet cicanadrágot hordani, hogy váltott a vörös karom zöldre és feketére, de szóba került az is, hogy hány éves korkülönbség jó a házasságban. Ez a televízióban kicsit más lesz, mert ketten leszünk benne, Szegvári Kati és én, kicsit izgulunk is. Lesz benne egy kis politika is, ez is különbséget jelent a rádióhoz képest.

Mondta az előbb, hogy izgulnak egy kicsit, bár mindketten gyakorlott rádiós és televíziós szereplők. Hogyan is zajlik egy ilyen beszélgetős műsor, beszélgetés előkészítése, vitatkoznak egy kicsit?

Üvöltözni szoktunk, természetesen barátilag. Van, ami untatja Katit, ami engem nem, például, hogy mit nem lehet felvenni egy nőnek 44-es méret felett, őt a kultúra foglalkoztatja. Ilyenkor történik, hogy hátradől és jelzi, szóljak, ha befejeztem, pedig szerintem ezek a témák igencsak érdekli az emberek jelentős részét. Kati ellenben pontosan képben van arról, hogy mit érdemes elolvasni, megnézni, meghallgatni, szoktam is mondani, én ellensúlyozom az ő kulturáltságát.

De lesz egy önálló műsora is, a Heti Jégbüfé.

A félreértések elkerülése végett, ennek nincs köze a Jégbüféhez, ez egy fantázianév. Én persze nagyon szerettem az egykori Felszabadulás téren a Jégbüfét, mert nagyon finom illatok áradtak a buszmegálló felé. Ám mint mondtam, a műsoromnak ehhez nem lesz köze, például az első műsor a politikai generációváltásról szól majd, lesz egy korábbi és a jelenlegi politikusgenerációból egy-egy vendégem. A Heti Jégbüfé foglalkozik majd politikával, közélettel, művészettel, tudománnyal és mindenfélével is.  A műsorba inkább politikusokat hívok majd meg, nem pedig elemzőket. Én sokáig voltam hírújságíró, még van bennem egy illúzió, hogy azzal beszélgethetek, akitől a hír származik, származhat.

Mikor kerülnek a műsorok adásba?

A Heti Jégbüfé csütörtök esténként, a Libazsír pedig péntekenként, ez utóbbival kapcsolatban azért felhívom a férfiak figyelmét, ne tartsák magukat távol az adástól, mert tapasztalataim szerint, ők bírják az öniróniát és ebből biztosan lesz a Libazsírban.

Sok sikert a műsorokhoz, köszönjük a beszélgetést.