Kósa Lajos a keddi Frakcióinfón

A KORMÁNY MINÉL ELŐBB INDÍTSA EL A KONZULTÁCIÓT A SOROS-TERVRŐL!

 

Kósa Lajos a keddi Frakcióinfón közölte, a Fidesz-frakció arra kéri a kormányt, hogy a lehető leggyorsabban indítsa el a nemzeti konzultációt a Soros-tervről és a betelepítési kvótáról.

A frakcióvezető közölte, a német választáson kiderült, hogy a választók rendkívül elégedetlenek a migráció kezelésével. Ugyanakkor gratulált és sok sikert kívánt Angela Merkelnek, akinek Kósa Lajos értékelése szerint nehezebb dolga lesz. Magyarországnak és Európának fontos egy erős, stabil, kiszámítható Németország – húzta alá.

„NAGYON FONTOS LENNE, HOGY MÉG A TÉLI PARLAMENTI SZÜNET ELŐTT A NEMZETI KONZULTÁCIÓ ALAPJÁN LEGYEN INFORMÁCIÓ ARRÓL, HOGY A VÁLASZTÓPOLGÁROK MIT GONDOLNAK A SOROS-TERVRŐL, ÉS A KÖTELEZŐ BETELEPÍTÉSI KVÓTÁRÓL.”

A frakcióvezető szerint a németek is levonják azt a konzekvenciát, hogy máshogyan kell kezelni a migrációt. A kormánypárti politikus leszögezte, nincs szükség a Soros-tervre, mert az veszélyes, és csak növeli a bajt. Nem kell behozni évente egymillió migránst Európába, nem kell lebontani a határzárat, nem kell évi 4,5 millió forintot adni a migránsok ellátására. Nem kell kötelező szétosztási és befogadási rendszer, és 30 milliárd eurót sem kell hitelként felvenni az uniónak a migránsok ellátására. Ellenben létre kell hozni a hot spotokat Európán kívül, és azokba az országokba kell vinni a segítséget, ahonnan a migránsok jönnek – sorolta a frakcióvezető.

Kósa Lajos kedvezőtlen hírnek nevezte, hogy tegnap az Európai Bizottság szóvivője arról beszélt, hogy a szeptember 26-án lejáró kvótadöntést ezután is végre kell hajtani. A Soros-terv végrehajtása annyira fontos a bizottság számára, hogy sokadjára fittyet hánynak az Európai Bíróság ítéletére, vagy az unióban fontos jogalkotási rendre – szögezte le a fideszes képviselő. Ezért nagyon fontos lenne, hogy még a téli parlamenti szünet előtt a nemzeti konzultáció alapján legyen információ arról, hogy a választópolgárok mit gondolnak a Soros-tervről, és a kötelező betelepítési kvótáról – fogalmazott.

Fotó: fidesz.hu”A MAGYAR ÁLLÁSPONT VÁLTOZATLAN: NEM SZABAD SENKIT BEENGEDNI AZ UNIÓ TERÜLETÉRE, AKINEK NINCS ERRE BELÉPÉSI JOGOSULTSÁGA.”

A Frakcióinfón szóba került az is, hogy az illetéktörvény módosításáról dönt a gazdasági bizottság.

Kósa Lajos közölte, a Fidesz-frakció olyan módosító javaslatot terjesztett elő, melyben a korábbi 100 ezer forint helyett illetékmenetessé tennék a nyugdíjas szövetkezetek cégbírósági bejegyzését, a Kft., Bt., vagy a szociális szövetkezet bejegyzéséhez hasonlóan.

Elmondta azt is, hogy a gazdasági bizottság olyan javaslatot terjesztett elő, mely szerint visszamenőlegesen visszatérítik annak a nyugdíjas szövetkezetnek a bejegyzési díjat, mely már korábban befizette azt. A Fidesz-frakció támogatja ezt a javaslatot – tette hozzá.

A frakcióvezető arról is tájékoztatott, hogy a honvédelmi és rendészeti bizottság átnézi azt a NATO-jelentést, mely hosszú távon előrejelzi, mekkora migránstömeggel lehet számolni. A NATO 60, a Frontex 34 millió migránssal számol – jegyezte meg. Leszögezte, a magyar álláspont változatlan: nem szabad senkit beengedni az unió területére, akinek nincs erre belépési jogosultsága.

A sajtótájékoztatón szóba került Kósa Lajos és Bencsik János önálló indítványa, mely a korhatár előtti ellátásban részesülő bányászok nyugdíjas szövetkezetbe való bekapcsolódását segítené. Kósa Lajos felhívta a figyelmet arra, hogy ma csak az öregségi nyugdíjasok alakíthatnak nyugdíjas szövetkezetet, viszont több olyan csoport van, melyeknek a munka jellegéből adódóan nincs ilyen ellátása, mint például a bányászoké; ezen kívánnak módosítani. A frakcióvezető szerint ezzel a rendelkezéssel kinyílik a vita, hogy az átmeneti járadékot kapó, de még öregségi nyugdíjban nem részesülőknek még mely köre vonható be a nyugdíjas szövetkezetbe.

Kósa Lajos megjegyezte, az összes ellenzéki párt ellenzi a nyugdíjas szövetkezet intézményének bevezetését, egészen elképesztő butaságokat hordtak össze a parlamenti vitában. Az önfoglalkoztatás szabályai érvényesek a szövetkezeti tagokra, teljesen önkéntes a dolog, senkit nem lehet kizsákmányolni – húzta alá.

Október 2-i hatállyal a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter lesz Kósa Lajos. Miniszterként a Modern városok program irányítása lesz a feladata, amelyben országszerte 3400 milliárd forintos felújítás és fejlesztés valósul meg. Kósa Lajost Gulyás Gergely követi a frakcióvezetői poszton.

Kósa Lajos a Frakcióinfón a parlamenti munkával kapcsolatban összegzésként elmondta, 23 kétharmados törvényt terjesztettek elő, ebből 5 nem ment át. Megjegyezte, ki tudták alakítani az együttműködést az ellenzékkel, de több fontos indítvány nem ment át. Ezek között megemlítette a kötelező betelepítési kvóta elleni alkotmánymódosítást.

A frakcióvezető meglepetésnek értékelte a Jobbik nem szavazatát, akik „így a saját minősítésük szerint is hazaárulást követtek el”. Másik kétharmados javaslat a pártok feketefinanszírozásának megakadályozására vonatkozott, melyet egyetlen ellenzéki képviselő sem támogatott. Az elutasított sarkalatos törvények között megemlítette azt is, hogy az ellenzék nem támogatta azt az indítványt, hogy a parlament ne csak fenntartója, hanem tulajdonosa is legyen a Nagyatádi Szabó István szobornak, pedig a Fővárosi Közgyűlés is ezt kérte.