Németh Zsolt Fidesz nevében gratulált a CDU/CSU pártszövetségnek és Angela Merkel pártelnöknek

GRATULÁLUNK ANGELA MERKELNEK!

 

Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke a Fidesz nevében gratulált a CDU/CSU pártszövetségnek és Angela Merkel pártelnöknek, akinek sok sikert kívánt ahhoz, hogy negyedik kancellári mandátumát eredményesen betöltse.

Németh Zsolt hangsúlyozta: a német választás mindig fontos esemény az európai politikában, de Európa jelenlegi helyzetében sorsdöntő Európa és Magyarország jövője szempontjából is. Hozzátette: noha veszteségeket is elszenvedett a CDU/CDU, de „toronymagasan” ők nyerték meg a választásokat, az SDP pedig a választás vesztese, hiszen olyan mértékben gyengült meg, hogy lassan közelebb kerül a kispártok pozíciójához.

„A VÁLASZTÁS NAGY VESZTESE A NÉMET BALOLDAL.”

Meglepetésszerűnek nevezte, hogy a harmadik helyen az AfD, a negyediken pedig az FDP végzett. Szerinte ennek a két pártnak az eredménye rendkívül figyelemreméltó, mert sikerük közös gyökere, hogy mindkettő bevándorlásellenes álláspontot foglalt el. Úgy vélte: nagy valószínűséggel az FDP koalíciós partnere lesz a CDU/CSU-nak, vagyis számítani lehet arra, hogy a bevándorlás ellen megfogalmazott nézeteik kihatnak az európai politikára.

Így jó remény van arra, hogy a „Soros-tervben” foglalt elgondolások lekerülnek az európai politika napirendjéről – fogalmazott. Szerinte arra lehet számítani, hogy a biztonság belső és külső vonatkozásai felértékelődnek a német és az európai politikában is, illetve a kétsebességes Európára vonatkozó „álmok” a kijózanító eredmények fényében lekerülnek a napirendről és visszatér a német politika az európai egység gondolatához.

Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára is gratulált a CDU/CSU pártszövetségnek és Angela Merkelnek a választási győzelemhez. Szerinte a választás nagy vesztese a német baloldal, ami azt mutatja, hogy nem voltak sikeresek az általuk puffogtatott frázisok, és ez előrejelzés lehet az európai és a magyar baloldali pártok számára is.

Hangsúlyozta: a bevándorlás kérdése befolyásolta a német választás eredményét, és ez a magyaroknak különösen fontos, hiszen Magyarország rendelkezik a leghosszabb szárazföldi schengeni határral, vagyis Magyarországnak kell a legkeményebben védekeznie a bevándorlással kapcsolatban. Magyarország továbbra is kitett a Soros-terv megvalósításának, amelynek lényege, hogy legyen egy „egységes európai massza”, amely követi Brüsszel akaratát – tette hozzá. Szerinte ezért fontos a nemzeti konzultáció a „Soros-tervről”, hiszen a német választások nagy tanulsága, hogy az a sikeres politika, amely az emberek akaratára alapul.