Mark Zuckerberg bevándorló zsidó őseinek tett hűségesküt: átadja lányának a hagyományt

Mark Zuckerberg bevándorló zsidó őseinek tett hűségesküt: átadja lányának a hagyománytPénteken posztolta a képeket, amelyen a kislányát tartja a kezében, a gyerek kidduspohárból iszik éppen: Abból a kidduspohárból, amelyet Zuckerberg dédapja hozott magával Európából az Újvilágba majdnem 100 évvel ezelőtt.

zuckerberg_kidus.jpg

„Most péntek este egy olyan kidduspoharat adtunk Maxnak, amely már majdnem 100 éve a családunké. A kislányom ükapja, akit szintén Maxnek hívtak, kapta, miután a családunk megérkezett ide, Amerikába és azóta száll a családban nemzedékről-nemzedékre” – osztotta meg a világgal a legbefolyásosabb zsidó a földkerekségen. Max képe mellett látható egy Dávid-csillag alakú gyertyatartó és két kép a szombati fonott kalácsról, a cháláról. Úgy tűnik, Mark Zuckerberg és családja végleg megtér az ősök hitéhez, akik 100 éve elhagyták Európát, hogy új életet kezdhessenek a „Goldene Medinében”, a lehetőségek hazájában, a tejjel-mézzel folyó amerikai Kánaánban.

zuckerberg_kidus_2.jpg

Amikor gyermekünk születik, beállunk az ősök sorába, szem leszünk mi is a hagyomány láncolatában és meghalljuk az Örökkévaló szólítását: beszéld el gyermekeidnek. Mark Zuckerberg facebook-alapító is így járt. Isten hozott Benneteket itthon, Mark és Max. Áldott az Örökkévaló, hogy megérnünk engedte ezt a napot és ezt az órát.