„Allah Akbar!”-t üvöltve katonákra támadó terroristát lőttek le Brüsszelben

„Allah Akbar!”-t üvöltve katonákra támadó terroristát lőttek le Brüsszelben

Késsel támadt katonákra egy szomáliai migráns Brüsszel központjában. Két katona megsérült. A támadót agyonlőtték. Eközben a londoni Buckingham-palotánál is késsel támadt rendőrökre egy férfi.

 

Késsel támadt egy férfi helyi idő szerint este negyed kilenc felé két katonára Brüsszel központjában, a belvárosi Emile Jacqmain körúton. A támadóra tüzet nyitottak, el is találták – írja a BBC. A helyszínt lezárták.

A Reuters szerint a merénylő egy 30 éves férfi volt, aki nem volt ismert terrorista tevékenységek miatt a rendőrségnél. A férfit életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, ahol később meghalt.

A Sky News szerint a támadó egy szomáliai migráns volt, aki a merénylet közben kétszer is

 

„Allah Akbar!”-t kiáltott.

A belga ügyészség terrortámadásnak minősítette a támadást.

Az egyik katona a karján, a másik az arcán sérült meg – írja a Standaard. Őket is kórházba vitték.

Charles Michel belga kormányfő Twitter-üzenetben támogatásáról biztosította a katonákat. Azt írta, a belga biztonsági erők továbbra is készültségben lesznek, s figyelemmel kísérik a helyzetet.

 

Belgium a 32 életet követelő 2016. március 22-i brüsszeli merényletek óta magas terrorkészültségi fokon van.

Forrás: AFP/SOOC/Aris Oikonomou

Itt történt a támadás:

Délután Molotov-koktélt dobtak egy brüsszeli rendőrörsre. Még vizsgálják, hogy ugyanaz az ember tette-e.

A Buckingham-palotánál is hasonló támadás történt

Londonban szintén késsel támadt egy férfi a rendőrökre a Buckingham-palotánál, helyi idő szerint este fél kilenckor. Az MTI szerint a férfit járőröző rendőrök állították meg, és ezután találtak nála kést.

Lefogása közben sebesített meg két rendőrt.

Könnyebben sérültek meg, a helyszínen látták el a sérüléseiket, nem kellett kórházba szállítani őket. A támadót letartóztatták.

BBC szerint a támadó egy 20-as évei elején járó férfi. A Guardianés több külföldi portál azt írta, hogy egy szemtanú szerint a támadó a kocsijával egy rendőrautó felé közelített, majd mellette állt meg. A rendőrök ekkor látták meg a kocsijában a kést. Mikor kiszedték az autóból a férfit, akkor sebesítette meg a rendőröket.

Az esetben más nem sérült meg, de a palotánál sok rendőrautót látni.

A rendőrség szerint a királynő a támadáskor nem volt a palotában – írja a Guardian. A Daily Mail szerint jelenleg a skót rezidenciáján tartózkodik.

Forrás : ORIGO.HU