A BreuerPress és a HetiTV hírei 

 

A BreuerPress és a HetiTV hírei 

A Fidesz azért indít tájékoztató kampányt a nyugdíjasok informálására Vona Gábor, a Jobbik elnökének szavairól, mert egy politikus nem engedheti meg magának, hogy kiszemeljen egy csoportot, és azokat megsértse – mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója. Hozzátette, ha egy politikus mégis megsért egy csoportot, akkor bocsánatot kell kérnie. Egy hónapja várjuk azt, hogy ezt Vona Gábor megtegye. Nem volt rá hajlandó, sőt rátett még néhány lapáttal – jegyezte meg Hidvéghi Balázs. Közölte, a telefonos és e-mailes tájékoztató akció várhatóan a következő egy hétben, tíz napban zajlik majd.

 

 0:22

 

Rogán Antal nem ért egyet a májusi Dózsa György úti halálos gázolás gyanúsítottjának házi őrizetbe helyezésével, szerinte a hatóságoknak fellebbezniük kell. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter erről az Origo hírportál megkeresésére nyilatkozott. Rogán Antal azt mondta: szörnyű, ami történt, hiszen két ember meghalt, és ezért viselni kell a felelősséget. Emlékeztetett: ahogyan korábban a szlovák milliomosnő, Eva Rezesová esetében, úgy most sem ért egyet a házi őrizettel. „Főleg akkor, ha a súlyosbító körülmények, amelyek a sajtóban megjelentek – mint például a kokainfogyasztás -, megfelelnek a valóságnak” – fogalmazott Rogán Antal.

 

 0:00

 

Az eddigi adatok szerint a férfi május 15-én érvényes vezetői engedély nélkül, a megengedett sebességet jóval túllépve haladt autójával Budapesten a XIII. kerületi Dózsa György úton, a külső forgalmi sávban. A járműve a Kassák Lajos utcai kereszteződésnél összeütközött egy másik, a Dózsa György úton, a Tüzér utca felől érkező, a kereszteződésnél balra kanyarodó, a belső forgalmi sávban szabályosan közlekedő személyautóval. Az ütközés következében a járművek felsodródtak az út jobb oldalára, ahol a trolibusz megállójában elütöttek három várakozó embert. A baleset következében a szabályosan közlekedő jármű két utasa meghalt, ketten súlyosan, ketten könnyebben megsérültek. A vizsgálat megállapította, hogy a gyanúsított kokaint fogyasztott. A férfi cselekménye halálos közúti baleset gondolatlan okozásának és kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklásának megállapítására lehet alkalmas.

 

 0:08-0:21 és 0:28 – tól végig

 

Magyarország az egyik legbiztonságosabb turisztikai célpont a brit külügyminisztérium (FCO) szerint. Az FCO a közelmúltban történt terrortámadásokra való tekintettel listába szedte, hogy véleménye szerint melyek az alacsony kockázatúnak minősíthető országok, s ebben a felsorolásban hazánk a 9-ik helyen szerepel – olvasható a Daily Star oldalán. A külügy által összeállított listán azok a turisztikai célpontok szerepelnek, ahol minimális a terrortámadások esélye. Ezen országok közül Magyarország az egyetlen, ami a közép-európai térségben található, a kontinentális Európán belül is csak Svájc előz meg minket. A cikk szerint „az olyan történelmi városok, mint Budapest tele vannak építészeti szépségekkel” és a vidék tájai is lenyűgöző látvánnyal szolgálnak.