A BreuerPress és a HetiTV hírei – Halálbüntetést követelt Benjamin Netanjahu terroristákra

A BreuerPress és a HetiTV hírei 

Hosszú Katinka bronzérmet nyert 200 méter pillangón a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon. A háromszoros olimpiai bajnok 2:06.02 perces idővel csapott célba, míg a szám másik magyar versenyzője, Szilágyi Liliána 2:07.58 perccel a hetedik lett. A számot a spanyol Mireia Belmonte (2:05.26 p) nyerte.

Halálbüntetést követelt Benjamin Netanjahu arra a palesztin terroristára, aki múlt héten gyilkolt meg három zsidót a halamishi telepen – írta a Times of Israel. A zsidó állam kormányfője Twitter-üzenetben osztotta meg, hogy találkozott a múlt héten meggyilkolt személyek családtagjaival. A videón szerepelt az a megjegyzése, hogy az ilyen típusú cselekményeket halállal kell büntetni, mivel csak így lehet igazságot tenni.

Összecsaptak az izraeli rendőrökkel a Mecsetek terére visszatérő palesztinok, eddig közel száz ember sebesült meg – írta a Times of Israel. A beszámolók szerint a palesztinok és a rendőrök összecsapására a muszlimok Templom-hegyre történő visszatérése közben került sor, annál a kapunál, ahol szűk két héttel ezelőtt a tér lezárását kiváltó merénylet is történt. A rendőrök támadását alátámasztja, hogy a palesztinok sérüléseit könnygáz, gumilövedékek és villanógránátok okozták. Korábban csütörtökön muszlimok ezrei ünnepelték az izraeli döntést, melynek értelmében a muszlimokat visszaengedték a szent helyre. A muszlimokat feldühítő biztonsági berendezéseket Izrael alig két hete helyezte ki, miután július 14-én a Mecsetek tere felől érkező arab fegyveresek agyonlőttek két izraeli rendőrt.

Az Európai Unió és az Egyesült Államok közötti kereskedelmi háború veszélyével fenyeget az Oroszország elleni újabb amerikai szankciók ügye – figyelmeztetett csütörtökön a német gazdasági miniszter. Aggodalmának adott hangot a kormány Oroszország-ügyi megbízottja és a Kelet-Európában tevékenykedő német vállalatok érdekképviselete is. Brigitte Zypries szövetségi gazdasági miniszter, a szociáldemokrata párt (SPD) politikusa az ARD országos köztelevíziónak azt mondta, „nagyon rossz lenne” egy kereskedelmi háború, de ha a washingtoni képviselőházban kedden elfogadott törvény alapján német vagy más európai uniós cégeket is sújtó szankciókat lépnek életbe, az EU kénytelen lesz „ellenszankciókkal” válaszolni.

Donald Trump elnökké választása óta megnőtt a politika iránt az érdeklődés, különösen is a nők körében – derül ki a Pew Research Center kutatásából. Még érdekesebb azonban a felmérés azon része, amelyben a politikai ellentétek barátságokra való hatásáról kérdezték az embereket. A válaszadók Demokrata párti szavazóinak ugyanis 35 százaléka nyilatkozott úgy, hogy erősen megterhelné a barátságát valakivel, ha kiderülne, hogy az illető Donald Trumpra szavazott; ezzel szemben a Republikánus párti válaszolóknak csak a 13 százaléka állította ugyanezt a Clinton-szavazó barátairól.