Adolf Hitlert élteti Jobbik kecskeméti ifjúsági tagozatának egyik tagja

      A BreuerPress és a HetiTV hírei 

Adolf Hitlert élteti az antiszemita Jobbik kecskeméti ifjúsági tagozatának egyik tagja, egy 17 éves lány, aki szerint a náci vezért mindent „jól tett”, hiszen egy tökéletes világot akart létrehozni. A Pestisrácok cikke szerint a jobbikos tinédzser aktív kapcsolatot ápol a párt vezetésével, sőt, politikai pályára készül: országgyűlési képviselő szeretne lenni. Vona korábban felajánlotta a lánynak, hogy lépjen be a párt ifjúsági tagozatába, mert ott nagyon sok „értelmes, fiatal” jobbikossal kerülhet kapcsolatba. A lány azóta aktív tagja a tagozatnak, kapcsolatot tart például Radics Tivadar kecskeméti önkormányzati képviselővel, a Jobbik kecskeméti elnökével is.

A független Mészáros Kartal lett a Fejér megyei Óbarok polgármestere, miután a vasárnapi időközi választáson a legtöbb szavazatot kapta. Mészáros Kartal 121, Gyurits Tamás (független) 92, míg Hillebrand Dóra (független) 53 érvényes szavazatot kapott. A 654 választásra jogosult állampolgárból 267-en járultak az urnákhoz, ami 40,8 százalékos részvételt jelent.

Külpolitika:

Több ezren vettek részt a halamishi településen  egy palesztin terrortámadásban meggyilkolt három zsidó temetésén vasárnap Modi’in településen. Yosef Salomon és gyermekeinek a temetésén több ezren nyilvánították, sokan izraeli zászlókat lengettek. A megemlékezők Ciszjodánia több zsidó telepesterületéről érkeztek – írta a The Jerusalem Post.

A muszlim világ nem marad csöndben a Templom-hegyen történő eseményekkel kapcsolatban – minderről Recep Tayyip Erdogan török elnök beszélt, aki közölte, hogy mindent meg kell tenni a békés rendezés érdekében. Erdogan szerint a békés rendezés érdekében Izraelnek a nemzetközi jog és értékek szellemében kell eljárnia. A Jerusalemonline tudósítása szerint az Arab Liga pedig azt üzente Izraelnek, hogy az ország a tűzzel játszik, és Jeruzsálem egy vörös vonal.

Az izraeli rendőrség az al-Aksza és a Sziklamecsetnek otthont adó Mecsetek terére vezető egyik kapu elé különleges biztonsági kamerát szerelt fel, amely képes kiszűrni azokat, akik fegyverrel, késsel, gránátokkal vagy más gyanús eszközzel készülnek a mecsetekhez, de a palesztinok az ellenőrzésnek ezt a módját is megtagadják és harcuk folytatását ígérik. Egy sejk azt nyilatkozta az új biztonsági eszközről, hogy az “még rosszabb, mint a detektoros kapu”, de nem fejtette ki bővebben véleményét. “Nem egyezünk bele semmiféle ellenőrzésbe, ma találkozunk további lépéseink meghatározásához” – tette hozzá a sejk.

Kormányra kerülése esetén a brit Munkáspárt véget vetne az alacsony bérért dolgoztatott munkaerő „nagybani importjának” a közép-európai EU-tagállamokból – mondta vasárnap a legnagyobb brit ellenzéki erő vezetője. Jeremy Corbyn a BBC televízió politikai magazinműsorában kijelentette: a Labour a brit EU-tagság megszűnése után a brit gazdaság mindenkori munkapiaci igényeihez szabva határozná meg a munkaerő-bevándorlás szabályozását. Corbyn szerint Nagy-Britanniában továbbra is dolgoznának európai munkavállalók, csakúgy, mint brit munkavállalók az Európai Unió tagországaiban, véget érne viszont „az alulfizetett munkások nagybani importja Közép-Európából”.

A meghallgatások hete kezdődik Washingtonban: hétfőn az amerikai elnök vejét Jared Kushnert, szerdán az egyik fiát és a volt kampánytanácsadóját hallgatják meg a Oroszországhoz fűződő kapcsolataik ügyében a szenátusban. Összejátszott-e a tavalyi elnökválasztási kampányban Donald Trump kampánycsapata orosz tisztségviselőkkel? – hónapok óta ez a fogasnak látszó kérdés az egyik legfőbb téma, kongresszusi, valamint FBI-vizsgálatok tárgya Washingtonban. Michael Morell, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) egyik volt igazgatója márciusban így fogalmazott: „ami azt a kérdést illeti, hogy vajon a Trump-kampány konspirált-e az oroszokkal. nagy a füstje ennek, de nincs lángja”.

„Le kell zárni a földközi-tengeri menekültútvonalat” – jelentette ki Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter az Österreich című osztrák lap vasárnapi számának adott interjújában, amelyben arról is beszélt, hogy Olaszország fontos partnere Ausztriának, de nyílt párbeszédre van szükség és világossá kell tenni, hogy a menekültek továbbirányítása esetén a közép-európai államoknak, mint Ausztriának is, meg kell védeniük határaikat. Az osztrák külügyminiszter javaslata szerint miután megmentették az embereket a tengeren, rögtön vissza kellene szállítani hazájukba, esetleg az unió külső határánál megállítani őket, ellátni és visszavinni oda, ahonnan érkeztek.

Sport:

A 4×100 férfi gyorsváltó a harmadik helyen végzett a budapesti világbajnokságon. A Kozma Dominik, Németh Nándor, Holoda Péter, Bohus Richárd összetételű egység új országos csúcsot ért el 3:11.99 perces eredménnyel. A számot az amerikai csapat nyerte, a brazilok lettek a másodikok.

A Mezőkövesd maradt az egyedüli százszázalékos csapat a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulóját követően, így vezeti a tabellát. A mezőkövesdiek szombaton hátrányból fordítva verték 3-2-re a Paksot. A címvédő Budapest Honvéd fordulatos mérkőzésen, egy félidőt emberhátrányban játszva végzett 2-2-re a vendég Diósgyőr ellen, így a két csapat holtversenyben áll a második helyen a Videotonnal együtt, amely vasárnap a Puskás Akadémiát verte magabiztosan. A forduló rangadóján, az Újpest-Ferencváros találkozón 2-2-es döntetlen született, a zöld-fehérek a hajrában szerzett góllal mentettek pontot a Szusza Ferenc Stadionban.

Gyárfás Tamás tagja marad a Nemzetközi Úszó Szövetség nyolctagú végrehajtó bizottságának. A magyar sportdiplomata a FINA alelnöki pozícióját nem tarthatta meg, mert az európai kontinens alelnöke automatikusan a szombati elnökválasztáson vesztes olasz Paolo Barelli lett, de a mostani felkérés alapján így is a szervezet legszűkebb vezető testületében folytathatja munkáját 2021-ig.