Hollik István Kovács Béla jobbikos EP-képviselő ügyészségi meghallgatásával kapcsolatban.

MINDEN IDŐK LEGSÚLYOSABB KORRUPCIÓS BOTRÁNYA ZAJLIK A JOBBIKNÁL

 

Példátlan, ami a Jobbikban zajlik minden idők legsúlyosabb korrupciós botrányával kapcsolatban – jelentette ki Hollik István Kovács Béla jobbikos EP-képviselő ügyészségi meghallgatásával kapcsolatban.

Kovács Béla jobbikos európai parlamenti képviselőt szerdán hallgatták ki a Központi Nyomozó Főügyészségen. Hollik István szerdai sajtótájékoztatóján közölte, a Fidesz-KDNP úgy gondolja, hogy ez egy újabb lehetőség lett volna Kovács Bélának arra, hogy beszéljen az ügyéről, Vona Gábor Jobbik elnöknek pedig arra, hogy színt valljon, miért fedezte mostanáig Kovács Bélát és mit tud minden idők legsúlyosabb korrupciós botrányába keveredett képviselőjükről.

„A JOBBIK ELNÖKE NEM TEHETI MEG AZT, HOGY NEM VÁLASZOL A KÉRDÉSEKRE EBBEN AZ ÜGYBEN.”

A Fidesz-KDNP képviselője leszögezte, példátlan, ami a Jobbikban zajlik minden idők legsúlyosabb korrupciós botrányával kapcsolatban. A kormánypárti politikus elmondta, Kovács Bélával kapcsolatban az európai, a magyar és az amerikai hatóságok gyanúja is az, hogy az oroszoknak kémkedett és pénzt szállíthatott a Jobbiknak. Az unió ellen idegen hatalomnak kémkedhetett és ezért valószínűleg komolyabb pénzeket kaphatott, amiből valószínűleg a Jobbik kasszájába is juthatott – tette hozzá.

Emlékeztetett arra is, hogy az Európai Parlament felfüggesztette a jobbikos képviselő mentelmi jogát.

Hollik István felhívta a figyelmet arra, hogy az amerikai titkosszolgálat is vizsgálja egyes unióellenes európai pártok, így a Jobbik körüli gyanús orosz pénzmozgásokat. A képviselő felidézte azt is, hogy korábbi hírek szerint egy ismert fehérorosz oligarchán keresztül orosz források évek óta támogatják a kelet-európai nyugatellenes mozgalmakat is; itt egyébként megemlítik a Jobbikot.

Fotó: fidesz.hu

A kormánypárti politikus sajnálatosnak nevezte, hogy a meghallgatás után nem sokat tudhattunk meg Kovács Bélától, azt azonban a jobbikos EP-képviselő megerősítette, hogy találkozott orosz diplomatákkal. Aláhúzta, a Fidesz-KDNP azért azt gondolja, itt az ideje annak, hogy Vona Gábor is színt valljon és két év után válaszoljon a számtalanszor feltett kérdésekre. Miért falazott eddig Kovács Bélának? Igaz-e, hogy Kovács Béla a Jobbik táskás embere? Mit tud még Vona Gábor miden idők legsúlyosabb korrupciós botrányába keveredett képviselőjéről? – sorolta kérdéseit a politikus.

Hollik István közölte, álszentnek tartják Vona Gábor ebben az ügyben tanúsított viselkedését, mert a Jobbik elnöke úgy csinál, mintha semmi köze sem lenne ehhez az ügyhöz, Kovács Béla mintha nem is az ő európai parlamenti képviselőjük lenne. Ez felelőtlen magatartás, hiszen nagyon súlyos korrupciós és kémkedési gyanú merült fel Kovács Bélával kapcsolatban – fűzte hozzá.

Aláhúzta, a Jobbik elnöke nem teheti meg azt, hogy nem válaszol érdemben a kérdésekre ebben az ügyben. Felhívta a figyelmet arra is, hogy eddig a Jobbikban nem vizsgálták komolyan Kovács Béla ügyét.