Latorcai Csaba izraeli látogatásán, a Maccabiah-án méltatta a holokauszt áldozataivá vált sportolók és sportvezetők tehetségét és szorgalmát!,

Emlékmű a mártírhalált halt magyar zsidó sportolók és sportvezetők tiszteletére

 

Beszédet mondott a mártírhalált halt magyar zsidó sportolók és sportvezetők tiszteletére állított emlékmű leleplezése alkalmából Ramat Ganban, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára.

Latorcai Csaba izraeli látogatásán, a Maccabiah 2017 – a zsidó sportolók kétévente megrendezésre kerülő olimpiája – keretén belül emlékezett. A politikus méltatta a holokauszt áldozataivá vált sportolók és sportvezetők tehetségét és szorgalmát, amivel hozzájárultak a magyar sport fejlődéséhez és ahhoz, hogy Magyarország sportnagyhatalommá váljon. Az emlékmű főhajtás a mártírok előtt és tiszteletadás a hősöknek. Arra hív mindnyájunkat, hogy a Vészkorszak és a II. világháború látható és láthatatlan sebeinek gyógyítását közösen végezzük el.

A sebek gyógyítását szolgálja az is, hogy Magyarországon és annak határain túl, számos zsinagóga felújítása kezdődött meg az elmúlt esztendők során. Kormányzati döntés született továbbá arról, hogy komoly pénzügyi forrás kerül elkülönítésre az elhagyott zsidó temetők rendbehozatalának megkezdésére is.