A BreuerPress és a HetiTV hírei 

A BreuerPress és a HetiTV hírei 

 

A külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvény megsemmisítését kérte az Alkotmánybíróságtól az LMP abban a beadványban, amelyet a párt társelnöke kedden nyújtott be a testülethez. Hadházy Ákos a hatvan képviselői aláírással támogatott kérelem beadása előtt azt mondta, hogy a jogszabály nem az átláthatóságot segíti, hanem ehelyett egy „narancssárga csillaggal jelöl meg bizonyos szervezeteket”. A politikus szerint a törvény nem teljesíti a jogbiztonság feltételeit, mert nem határozza meg egyértelműen, hogy mit jelent a külföldről érkező támogatás.

 

  1:00

 

Az Alapjogokért Központ igazgatója szerint a Visegrádi Négyek (V4) az elmúlt egy évben a lengyel elnökség alatt abszolút meghatározó blokká vált Európában, elsősorban a migráció területén. Kovács István azt mondta: a V4-ek a migráció területén fel tudtak vonultatni alternatív elképzeléseket. Ezekből „nagyon sok minden meg is valósult, illetve meg tudott akadályozni bizonyos brüsszeli elképzeléseket”, amelyek szembe mentek a V4-es országok és egész Európa érdekeivel is – fogalmazott.

 

  0:21

 

Jövő évtől nem kell megfizetni a személyi jövedelemadót azon praxisok eladása után, amelyeket öt évnél régebben szerzett meg a háziorvos – jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár. Ónodi-Szűcs Zoltán közölte azt is, folytatódik a patika-hitelprogram, megkönnyítve a fiatal gyógyszerészek tulajdonhoz jutását. Az államtitkár kérdésre válaszolva beszámolt arról, hogy valóban indult Magyarország ellen uniós kötelezettségszegési eljárás a patikai hitelprogrammal kapcsolatban, azonban az eljárást az unió június elején megszüntette.

 

  0:15

 

Oroszországban a Don kanyarnál tett kegyeleti látogatást Simicskó István honvédelmi miniszter és Totha Péter Joel vezető tábori rabbi – közölte a mazsihisz.hu. A kétnapos emlékúton lerótta kegyeletét a Don-kanyarnál lévő a II. világháborús emlékműnél, és a két magyar központi katonatemetőn ahol a második világháborúban összesen mintegy 125 ezer magyar katona és munkaszolgálatos esett el, sebesült meg, vagy tűnt el. Rudkinóban a II. Magyar Központi Temetőben ökumenikus Istentiszteletet tartottak a Magyar Honvédség tábori lelkészi szolgálatának katolikus, protestáns és zsidó egyházi vezetői, akik elmondtak egy imát a második világháborúban elesett katonák tiszteletére. Totha Péter Joel vezető tábori főrabbi imájában fájó szívvel emlékezett az elesett hősökre, és kérte a Mindenség Alkotóját, hogy fogadja be őket, az örök béke honába. Legyen számukra az Örökkévaló a megnyugvás, a boldogság és a véget nem érő élet és adjon, a megholtaknak, akikre ez az emlékmű emlékeztet, örök nyugodalmat és tegye az emlékezés szent helyévé. Nevüket kegyelet, hála és szeretet őrizze meg mindenkoron!