Halász János keddi sajtótájékoztatóján.

“KOVÁCS BÉLA BUJKÁL A NYOMOZÓHATÓSÁGOK ÉS AZ IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS ELŐL”

 

Kovács Béla hetek óta eltűnt a nyomozóhatóságok és az igazságszolgáltatás elől – mondta Halász János keddi sajtótájékoztatóján.

A Fidesz-frakció szóvivője leszögezte: a Jobbik kémkedéssel és költségvetési csalással gyanúsított brüsszeli képviselője eltűnt, felszívódott a nyomozóhatóságok elől. Hozzátette: a mai hírek szerint, Abháziában, Szuhumiban gyógykezelik Kovács Bélát.

“MEGLEHETŐSEN GYANÚS ÉS NEHEZEN HIHETŐ, HOGY EGY EURÓPAI PARLAMENTI KÉPVISELŐ ORVOSHOZ MENT, MIKÖZBEN HETEK ÓTA ELTŰNT AZ IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS ÉS A NYOMOZÓHATÓSÁGOK ELŐL.”

Halász János aláhúzta: meglehetősen gyanús és nehezen hihető, hogy egy európai parlamenti képviselő orvoshoz ment, miközben hetek óta eltűnt az igazságszolgáltatás és a nyomozóhatóságok elől.

A kormánypárti képviselő emlékeztetett arra, hogy a Jobbik és Vona Gábor hetek óta asszisztál, és nem adtak magyarázatot arra, hová tűnt Kovács Béla, aki minden idők legsúlyosabb korrupciós botrányába keveredett – mondta.

Az Európai Unió ellen egy idegen hatalomnak kémkedhetett és ezért valószínűleg komoly pénzeket kapott, amiből a Jobbik kasszájába is juthatott – jegyezte meg.

A fideszes képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy az Egyesült Államok titkosszolgálata is vizsgálja az egyes unióellenes európai pártok, így a Jobbik körüli gyanús pénzmozgásokat. Szólt arról is, hogy a korábbi hírek szerint egy ismert fehérorosz oligarchán keresztül orosz források évek óta támogatják a kelet-európai nyugatellenes mozgalmakat, köztük a Jobbikot. Jelezte: a most felszívódott Kovács Béla lehetett a Jobbik összekötője, táskás embere.

Fotó: fidesz.hu

Halász János elmondta, a német média is beszámolt róla, hogy Alexander Usovszky euró tízezreket kap Moszkvától arra, hogy NATO és EU ellenes pártokat segítse. Hozzáfűzte: ennek részeként a Jobbik és a Magyar Gárda is kap pénzt az orosz oligarchától, ráadásul a pénzmozgásokat el is ismerték.

Ezek után felmerül a kérdés: a Jobbik vezetése és Vona Gábor tudtával bújtatják-e Kovács Bélát? Hozzátette: éppen ott bújtatják Kovács Bélát, ahol az orosz titkosszolgálat munkatársait szokták elrejteni.

Az, hogy Kovács Béla Abháziában bujkál a hatóságok elől, beér egy felismeréssel – szögezte le Halász János, aki felszólította Vona Gábort árulja el, mit tud Kovács Béláról.