Hollik István szombati sajtótájékoztatóján.

VONA GÁBOR FOGLALJON ÁLLÁST KÉPVISELŐTÁRSA BOTRÁNYA ÜGYÉBEN

 

Felszólítjuk a Jobbik elnökét, Vona Gábort, hogy foglaljon állást párt- és képviselőtársa, Kulcsár Gergely „újabb botránya” ügyében – hangsúlyozta Hollik István szombati sajtótájékoztatóján.

A Fidesz-KDNP-s politikus kiemelte, újabb botrányról lehet hallani a Jobbikban. Hozzátette: a Jobbik antiszemita vonalához tartozó Kulcsár Gergely, országgyűlési képviselő újabb botrányba keveredett.

„AZ ANTISZEMITA PARLAMENTI KÉPVISELŐ KISKORÚVAL FOLYTATOTT VISZONYT ÉS TANÚK ÁLLÍTÁSA SZERINT, VONA GÁBOR IS TUDOTT RÓLA.”

A tegnapi híradások is beszámoltak arról, hogy az antiszemita parlamenti képviselő kiskorúval folytatott viszonyt és tanúk állítása szerint, Vona Gábor is tudott róla – húzta alá a kormánypárti politikus. Szeretnénk a Jobbik elnökétől hallani, hogy Vona Gábor tényleg tudott-e az antiszemita jobbikos újabb botrányáról? És ha igen, miért nem lett ennek következménye a párton belül? – sorolta kérdéseit Hollik István.

Felhívta a figyelmet, hogy nem ez lenne az első eset, hogy Vona Gábor fedezi az antiszemita politikust. Hozzáfűzte: Kulcsár Gergely már több alkalommal nyíltan antiszemita kijelentéseket tett, mégsem lett annak semmilyen következménye.

Sőt Vona Gábor nemrég személyesen ment el Kulcsár Gergelyhez kampányolni, aki várhatóan a Jobbik egyéni képviselőjelöltje lesz 2018-ban is – fogalmazott, hozzátéve, Holott Kulcsár Gergely régóta antiszemita, gyűlöletkeltő, náci tevékenységet folytat.

Fotó: fidesz.hu

Hollik István példaként említette, hogy a holokauszt áldozatait kamukauszt áldozatainak nevezte, ezzel pedig holokauszttagadást valósított meg. Majd a Holokauszt magyar áldozatainak emlékét meggyalázva beleköpött a Duna-parti cipőkbe, amely a Dunákba lőtt zsidóknak állít emléket. Erről még meg is osztott egy vidám és büszke fotót, melyen a hüvelykujját feltartva a cipők mellett guggol – tette hozzá.

„A JOBBIK A ZAVAROS ÜGYEK, ÉS A ZAVAROS EMBEREK PÁRTJA.”

Arra is volt példa, hogy újévi jókívánságként horogkeresztet is küldött szét párttársainak egy kör e-mailban – mutatott rá a kormánypárti politikus.

Hollik István kijelentette: ezek után mondhatjuk, hogy a Jobbik a zavaros ügyek, és a zavaros emberek pártja. Emlékeztetett arra, hogy Zagyva György Gyula nemrég életveszélyesen megfenyegette egy kritikusát és annak családját.

Hozzátette: aztán ott van Szilágyi György, aki fizikai erőszakkal fenyegetett meg egy államtitkárt a parlamentben. Folytathatjuk a sort KGBélával, akinél felmerül a kémkedés gyanúja, és ebbe a sorba áll be Kulcsár Gergely – sorolta Hollik István.

A jelek szerint Vona Gábort azonban nem csak az antiszemitizmus nem zavarja, hanem az sem, ha a Jobbik frakció tagjai kiskorúakat rontanak meg – hangsúlyozta a politikus.

Hollik István aláhúzta: rendkívül cinikus az, hogy a Jobbik szóvivője tegnap úgy csinált, mintha ez az ügy nem is létezne. Semmit nem válaszolt az ügy részleteit firtató újságírói kérdésekre.

Ezért felszólítjuk és elvárjuk, hogy a Jobbik elnöke, Vona Gábor végre válaszoljon: tényleg tudott az antiszemita jobbikos újabb botrányáról? – hangsúlyozta Hollik István.