A BreuerPress és a HetiTV hírei

A BreuerPress és a HetiTV hírei

 

 

 

 

 

Orbán Viktor miniszterelnök az Országházban fogadta Tyihon podolszki püspököt, a Magyar Ortodox Egyházmegye kormányzóját. Márciusban írták alá a magyar állam és az ortodox egyház vezetői azt a megállapodást, amelynek értelmében három magyarországi ortodox templom felújítását és egynek az építését támogatja a kormány 2,4 milliárd forint értékben. Tyihon püspök köszönetet mondott Orbán Viktor miniszterelnöknek, amiért támogatja a keresztény értékeket Magyarországon.

 

 0:30

 

Fodor Csaba, a Nézőpont Intézet elemzője szerint „lényegében bármelyik kutatócég mérését” vizsgálva az látszik, hogy az ellenzéki pártok nem tudtak új szimpatizánsokat megszólítani, új szavazókat tartósan beépíteni a táborukba; a helyzet hasonló a 2014-es választások előttihez, az ellenzék nem éri el a bizonytalanokat. Fodor Csaba azt mondta: az ellenzéki pártok ezért arra törekednek majd a következő hónapokban, hogy legalább a jelenlegi táborukat egyben tartsák, ne kerüljenek a 2014-es mandátumszint alá. Arra a felvetésre, hogy a Jobbik és a baloldal között lenne közeledés, Fodor Csaba úgy válaszolt: ez azért vet fel „hitelességi problémákat”, mert néhány évvel ezelőtt a baloldalról elhangzottak olyan nyilatkozatok, amelyek „nácinak”, „fasiszta pártnak” nevezték a Jobbikot.

 

  4:00

 

2018-tól én leszek Magyarország miniszterelnöke – jelentette ki Karácsony Gergely az azonnali.hu-nak. A Párbeszéd politikusa Botka Lászlóval ellentétben nem bontaná le a határkerítés, mert szerinte amilyen hülyeség volt megépíteni, olyan hülyeség lenne lebontani. Karácsony Gergely szerint az emberek ugyanis ettől érzik magukat biztonságban, pedig ez a biztonságérzet csak „mítosz”.