Kósa Lajos: a nemzeti konzultációt kísérő országjáró rendezvénysorozatának záróeseményén

ELŐSZÖR GAZDASÁGILAG, MAJD A BEVÁNDORLÁSTÓL VÉDTÜK MEG AZ ORSZÁGOT

 

A Fidesz-KDNP először gazdaságilag, majd a bevándorlástól védte meg az országot – jelentette ki Kósa Lajos.

Kósa Lajos, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a nemzeti konzultációt kísérő országjáró rendezvénysorozatának záróeseményén azt hangsúlyozta, hogy a Fidesz-KDNP először gazdaságilag, majd a bevándorlástól védte meg az országot. Kifejtette, 2010-ben a napnál világosabb volt, hogy gazdasági eszközökkel kell megvédeni az országot, amely a végletekig ki volt szolgáltatva és azonnal intézkedéseket kívánt.

„AMÍG A FIDESZ ÉS A KDNP KORMÁNYOZ, ADDIG AZ ORSZÁGOT BIZTOSAN MEG FOGJUK VÉDENI.”

Magyarország el volt adósodva, a hiány 7-9 százalék volt, a kamatok pedig az egekben – mondta, kiemelve, hogy 2011 után a költségvetési hiány 3 százalék alatt maradt, az ország kikerült a túlzottdeficit-eljárás alól és a külső államadósság is már 74 százalék alatt van.

Kitért arra is, hogy ma már kevesebb mint 25 százalékos a külső államadósság, a magyarok kezében pedig már 4200 milliárd forint értékű állampapír van, szemben a korábbi 750 milliárddal. Ez egy biztos pont – értékelt Kósa Lajos.

Közölte azt is, hogy a szocialisták 900 ezer családot sodortak devizahitel-csapdába, ma már az ország ebből a szempontból is biztonságban van. Kósa Lajos hangsúlyozta: Magyarország azért tudja megvédeni határait, ellenállni az „inváziónak”, mert pénzügyi értelemben megtámadhatatlan. Ha nincs az első akció, nincs esélyünk megvédeni az országot és „porig romboltak volna” – mondta, példaként Görögországot említve.

Fotó: fidesz.hu

A határzár létesítése előtt 400 ezer ember ment keresztül Magyarországon, azóta viszont csak 738 jött és 19 ezret tartóztattak fel a hatóságok – mondta. Megjegyezte: Olaszországból ezek a tömegek már nem mennek tovább, illúzió lenne azt gondolni, hogy itt csak átmennének és nem maradnának itt.

Azt mondta, Orbán Viktor az esküjét, miszerint megvédi az országot, a lehető legszorosabb értelemben teljesítette. Amíg a Fidesz és a KDNP kormányoz, addig „az országot biztosan meg fogjuk védeni” – húzta alá