Kósa Lajos napirend előtti felszólalásában, pénteken.

MEGVÉDJÜK MAGYARORSZÁGOT

 

A Fidesz-frakciónak továbbra is a leghatározottabb álláspontja az, hogy az európai határokat meg kell védeni minden eszközzel” – szögezte le Kósa Lajos napirend előtti felszólalásában, pénteken.

Láthatjuk, hogy az Európai Unió újonnan megválasztott potenciállal rendelkező politikusai meglehetősen ambivalensen állnak a migráció kérdéséhez és a kvótához – mondta a Fidesz frakcióvezetője.

“LASSAN BEÉRIK AZ EU-BAN AZ, AMIT A FIDESZ 2015 ÓTA KÉPVISEL, HA A MIGRÁNSOKAT BEENGEDJÜK EURÓPÁBA, AZZAL VESZÉLYEZTETJÜK KULTÚRÁNKAT, POLITIKAI ÉRTÉKEINKET, CIVILIZÁCIÓNKAT ÉS FIZIKAI BIZTONSÁGUNKAT IS.”

Az Európai Parlament elnöke az Európai Tanács ülése előtt úgy nyilatkozott: „kétségtelenül igaza van azoknak, akik azt mondják, hogy a migránsokat az Európai Unió határain kívül kell tartani, ott kell velük szemben lefolytatni a lehetséges jogi eljárásokat.

A gazdasági migránsokat nem szabad beengedni, a határokat meg kell védeni” – idézte fel a kormánypárti politikus.

Ugyanakkor az is látható, hogy az ET ülésén még mindig „forró téma” a kötelező kvóta és az EP baloldali része sem tett le arról, hogy azt érvényesítse – közölte.

Ennek kapcsán emlékeztetett az európai zöldek frakcióvezetőjének nyilatkozatára, mely szerint Kelet-Európába komplett szíriai falvakat kellene áttelepíteni.

Megjegyezte: emberekről meg lehet állapítani, hogy menekültstátusra jogosultak, településekről nem.

Kósa Lajos a Fidesz-frakció nevében búcsúztatva Rubovszky György országgyűlési képviselőt, úgy fogalmazott:„Rubovszky György az utolsó nagy mohikánok egyikeként távozott innen a Házból, nagyon kevés hozzá hasonló képviselő van már közöttünk. Emlékét megőrizzük, hiányozni fog”.