Kelet- és Közép-Európában „migránsfalvakat” hoznának létre, teljes szír falvakat kellene áttelepíteni

TÁMOGATJA-E AZ LMP „MIGRÁNSFALVAK” LÉTESÍTÉSÉT MAGYARORSZÁGON?

 

Egy megdöbbentő javaslat szerint Kelet- és Közép-Európában „migránsfalvakat” hoznának létre, teljes szír falvakat kellene áttelepíteni Magyarországra is – közölte a Fidesz kommunikációs igazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Jogosan mondhatnák, hogy valami rossz viccről van szó, de a helyzet ennél sokkal komolyabb, mert az előterjesztő nem más, mint Ska Keller, az Európai Parlamentben működő zöld frakció vezetője.

„AZ LMP VEZETŐI, SZÉL BERNADETT, HADHÁZY ÁKOS, UNGÁR PÉTER VÁLASZOLJANAK VILÁGOSAN ARRA A KÉRDÉSRE, ŐK IS SZERETNÉNEK-E TELJES SZÍR FALVAKAT ÁTTELEPÍTENI MAGYARORSZÁGRA?”

A zöldpárti képviselő arról is beszélt nyilatkozatában, hogy nemcsak „migránsfalvakat” kellene létrehozni Kelet-Európában, hanem ki is kell kényszeríteni a letelepítést – közölte a kormánypárti politikus, megjegyezve: ez egy újabb bizonyíték, hogy Brüsszelben nem a migráció megállításán dolgoznak, hanem – épp ellenkezőleg – fel szeretnék gyorsítani a migrációt.

A téma magyar relevanciáját érintve Hidvéghi Balázs kifejtette: az európai zöld frakció magyar tagja az LMP, ezért a kommunikációs igazgató azt kérdezi az LMP-től, támogatják-e „migránsfalvak” létesítését Magyarországon?

„Az LMP vezetői, Szél Bernadett, Hadházy Ákos, Ungár Péter válaszoljanak világosan arra a kérdésre, ők is szeretnének-e teljes szír falvakat áttelepíteni Magyarországra?” – hangsúlyozta.

Ezt a kérdést intézi a Fidesz a zöldek európai parlamenti képviselőihez, Jávor Benedekhez és Meszerics Tamáshoz is.

Fotó: fidesz.hu

A kormánypárti politikus ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy az LMP EP-képviselői rendszeresen szavaznak meg Magyarországot elítélő határozatokat. „Ha nem támogatják szír falvak létesítését Magyarországon, akkor készen állnak-e arra, hogy ennek világosan hangot adjanak Budapesten és Brüsszelben is?” – firtatta Hidvéghi Balázs. A Fidesz-KDNP a leghatározottabban ellenzi a kényszerbetelepítést, a migráció felgyorsítását és megkönnyítését – szögezte le.