A BreuerPress és a HetiTV hírei

A BreuerPress és a HetiTV hírei

 

A szocialisták miniszterelnök-jelöltje nemet mond minden együttműködésre a kormánypártokkal, pedig az MSZP képviselői már a Fidesszel alkudoztak a plakáttörvényről – tudta meg a hvg.hu. Az MSZP frakcióvezetője, Tóth Bertalan hétfőn beszélt arról, hogy több módosító javaslatot benyújtanának az Áder János köztársasági elnök által visszadobott plakáttörvényhez, például hogy kampányidőszakban csak jelölőszervezet kampányolhasson, a kormány és a CÖF pedig ne, közpénzből pedig ne hirdethessen senki kampányidőszakon kívül. Az MSZP nem nyújt be semmilyen javaslatot plakátügyben a pénteki rendkívüli parlamenti ülésre – mondta az ellenzéki párt sajtófőnöke. Nyakó István elmondta, Botka László egyértelművé tette a bizottság ülésén, hogy az MSZP nem adhat be olyan törvényjavaslatot az Országgyűlésnek, amely a Fidesz érdekében is állhat, amelyet a Fidesz is megszavazhatna és arra utasította a pártot, hogy vonja vissza korábbi javaslatát.

 

  2:05

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

A migrációról, a határvédelemről és a biztonságról tárgyaltak a Salzburg Fórum miniszteri konferenciájának tagjai Budapesten. Pintér Sándor azt mondta: a felek megállapították, hogy biztonságosabb lett a környezetünk a két évvel ezelőtti helyzethez képest, ugyanakkor nagyon kell vigyázni arra, hogy ezt a jövőben is garantálni tudják. Beszámolt arról is, hogy egyetértettek a külső határvédelem megerősítésében, valamint abban, hogy a nyilvántartásokat folyamatosan frissíteni és ellenőrizni kell.

 

 0:04

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

 

 

Egyetértett az energiabiztonság és alacsony európai energiaárak fontosságában Orbán Viktor miniszterelnök és Maros Sefcovic, az Európai Bizottság Energia Unióért felelős alelnöke. Az Országházban tartott megbeszélésen az uniós biztos tájékoztatást adott a bizottság energiapolitikai elképzeléseiről. Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy a magyarországi rezsicsökkentést nagy eredménynek tartja, és azt a magyar kormány meg is fogja védeni. Fontosnak nevezte, hogy továbbra is a tagállamok dönthessenek az országukban alkalmazott energiaárakról. A rezsiköltségek alacsonyan tartása ugyanis nemcsak a családok számára fontos, hanem az európai vállalkozásoknak is versenyelőnyt jelent.

 

  2:13

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

 

A nyári szünetben a gyerekek elhelyezését és ellátását továbbra is az önkormányzatoknak kell megszervezniük, ehhez pedig a tankerületekkel és esetleg más települések intézményeivel is egyeztetniük kell. Alapos előkészületet igényel a nyári felügyelet megszervezése – hangsúlyozta Galló Istvánné a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. „A törvény szerint ez az önkormányzatok feladata. Fel kell mérniük, hogy van-e szülői igény a gyerekek felügyeletére és étkeztetésére, ha igen, meg kell szerveznie. Ahhoz pedig szerződést kell kötni a pedagógusokkal.”