Országgyűlés rendkívüli ülésnapjára pénteken kerülhet sor

RENDKÍVÜLI ÜLÉST KEZDEMÉNYEZETT A FIDESZ-FRAKCIÓ

 

Rendkívüli ülést kezdeményezett a Fidesz-frakció a házelnöknél – jelentette be Kósa Lajos hétfőn a Frakcióinfón.

A Fidesz frakcióvezetőjének tájékoztatása szerint az Országgyűlés rendkívüli ülésnapjára pénteken kerülhet sor, melyen az illegális pártfinanszírozást megtiltó javaslatot tárgyalják a képviselők.

„SIMICSKA LAJOS ÉS A HOZZÁ KÖTHETŐ CÉGEK KILÓRA FELVÁSÁROLTÁK A JOBBIKOT.”

Hozzátette: az MSZP ötpárti egyeztetést kezdeményezett az ügyben, mert összeállítottak egy javaslatcsomagot, amennyiben megegyezésre jutnak, biztosítható a kétharmad a törvény megszavazásához.

Kósa Lajos hangsúlyozta: az egész ügyet rendkívül aktuálissá teszi a Jobbik plakátbotránya, hiszen ezzel a technikával Simicska Lajos és a hozzá köthető cégek „kilóra felvásárolták a Jobbikot”.

Fotó: fidesz.hu

Szemben az ellenzéki párt állításával ennek a plakátkampánynak a listaára minimum 500 millió forint – mutatott rá, megjegyezve: „egészen biztos, hogy megvalósulni látszik a több százmillió forintra elkövetett költségvetési csalás”. Ezt a technikát meg kell szüntetni, mert ez a rendszerszintű korrupció fenntartása, ha nem változtatunk semmit – szögezte le.

„Simicska Lajos belépésével a Jobbik eljutott nemzeti radikális pártból a kvótát megszavazó, Soros György mellé álló párttá” – fogalmazott a kormánypárti politikus.