A BreuerPress és a HetiTV hírei 

A BreuerPress és a HetiTV hírei 

Ha a visegrádi négyek (V4) nem fogtak volna össze, akkor még mindig akadálytalanul áramlanának százezrek Európa felé, tovább rontva ezzel a kontinens népeinek biztonságos életét – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Varsóban, a visegrádi országok soros elnökségének ünnepélyes átadásán. Magyarország Lengyelországtól veszi át, és júliustól 2018 júniusáig tölti majd be a V4-csoport (Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia) elnöki tisztségét. Orbán Viktor a Királyi Várban tartott ünnepségen köszönetet mondott jelen lévő V4-es miniszterelnöktársainak a határvédelemben Magyarországnak nyújtott segítségért. „Nekünk négyünknek az elmúlt két évben nemcsak Magyarországot, hanem Európa déli határait is sikerült megvédeni” – jelentette ki, hozzátéve: a V4-ek támogatása miatt tudta, hogy Magyarország nem marad egyedül, amikor határai megvédésének jogáért küzd.

  0:00

……………………………………………………………………………………………………………………………………………

A Fidesz frakcióvezetője szerint várhatóan egyetlen napirendi pontként az államfő által visszaküldött plakáttörvény lesz a Fidesz-frakció által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülésen, amelyet pénteken tartanak. Kósa Lajos kiemelte: meg kell szüntetni, hogy áron alul kaphat egy párt egy szolgáltatást, ennek a rendszerszintű korrupciónak véget kell vetni. A kormánypárti politikus emlékeztetett arra, hogy az illegális pártfinanszírozást megakadályozni hivatott javaslatból csak a feles parlamenti támogatást igénylő részeket fogadták el. Most azért kezdeményezik a rendkívüli ülés összehívást – holott a határidőből szeptemberben sem csúsznának ki -, mert azt mondták, a választási törvényekhez „nem nyúlunk hozzá” a választást megelőző fél évben – közölte. Kósa Lajos véleménye szerint a kérdést aktuálissá teszi a Jobbik plakátügye, amelyben az áfa- és a költségvetési csalás gyanúja is felmerül.

  0:00

……………………………………………………………………………………………………………………………………………

Kétszeresére nő a családtámogatások összege Magyarországon 2018-ra 2010-ről – közölte Novák Katalin. Kifejtette: míg 2010-ben 960 milliárd forint szerepelt a költségvetésben erre, addig 2018-ban már megközelítően 2 ezer milliárd, ami nemzetközi összehasonlításban is rendkívülinek minősül. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára hangsúlyozta: 2018 a családok éve lesz Magyarországon, ami azt jelenti, hogy az eddigi támogatások mindegyike megmarad, sőt hozzá is tesznek az eddig meglévő családtámogatásokhoz.