A BreuerPress és a HetiTV hírei

 

A BreuerPress és a HetiTV hírei

A kormányfő szerint Magyarország elsőként bizonyította be, hogy a megállíthatatlannak nevezett népvándorlás megfékezhető és visszafordítható. Orbán Viktor a Hősök terén, rendőr tiszthelyettesek ünnepélyes eskütételén beszélt arról is: ragaszkodni kell ahhoz, hogy Magyarország sorsáról kizárólag a magyarok dönthessenek. A határvadászokat emberségre, határozottságra és a törvények betartatására kérte a miniszterelnök. Az 1206 rendőr tiszthelyettes kinevezése – a Készenléti Rendőrség háromezres létszámbővítésének negyedik ütemében – május 1-jétől, illetve július 1-jétől hatályos.

 

    0:35

 

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

 

Az MSZP kampányüzemmódba kapcsol, ennek jegyében Botka László kampányfőnöknek Tóbiás Józsefet, a párt korábbi elnökét kérte fel. Tóbiás felállít egy kampányigazgatóságot, amely a pártot és a miniszterelnök-jelölt kampányát irányítja majd a következő hónapokban. Az Index információi szerint ebbe a csapatba bekerül Molnár Zsolt, aki a 2014-es vesztes választási kampányban volt az MSZP kampányfőnöke. Felkérése azért is váratlan, mert a tavalyi pártelnöki harcban része volt abban, hogy Botka ne legyen választmányi elnök, Tóbiás pedig elnök. Szintén a csapat tagja lesz Baja Ferenc, aki 1994 és 1998 között környezetvédelmi és területfejlesztési miniszter volt.

 

 

 0:00

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

 

Ismét Farkas Flóriánt választotta elnökévé a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség. A szervezet közleménye szerint a Kisújszálláson megjelenő kongresszusi küldöttek ellenszavazat és tartózkodás nélkül, egyhangúlag választották újabb 5 évre Farkas Flóriánt a legnagyobb cigány érdekképviseleti szerv vezetőjévé.