Jövő évi büdzsé a munkából élők költségvetése,

A JÖVŐ ÉV A MUNKÁBÓL ÉLŐKRŐL ÉS A CSALÁDOKRÓL SZÓL MAJD

 

Jövő évi büdzsé a munkából élők költségvetése, amely a családok életkörülményeinek javítását és a biztonság erősítését szolgálja – hangsúlyozta Varga Mihály a parlamenti zárószavazást követő sajtótájékoztatón.

A nemzetgazdasági miniszter hozzátette: az intézkedések középpontjában a családok támogatása, a bérfelzárkózás, az adócsökkentés, valamint a vállalatok hatékonyságjavító törekvéseinek ösztönzése áll.

„AZ INTÉZKEDÉSEK KÖZÉPPONTJÁBAN A CSALÁDOK TÁMOGATÁSA, A BÉRFELZÁRKÓZÁS, AZ ADÓCSÖKKENTÉS, VALAMINT A VÁLLALATOK HATÉKONYSÁGJAVÍTÓ TÖREKVÉSEINEK ÖSZTÖNZÉSE ÁLL.”

Az Országgyűlés megtárgyalta és a nyár elejére elfogadta a 2018. évi költségvetést. Ez így már a harmadik olyan esztendő, amikor a családok, a vállalkozások és minden érintett fél évvel a hatálybalépés előtt megismerheti a tervezett gazdaság- és társadalompolitikai intézkedéseket. Jövőre minden ember ismételten léphet egyet előre a saját életében, ezzel együtt pedig Magyarország is tovább erősödik – mutatott rá Varga Mihály.

A 2018-as költségvetés 4,3%-os gazdasági növekedéssel és 2,4%-os államháztartási hiánnyal számol az infláció 3%-os szintje és az államadósság arányának további csökkentése mellett – ismertette a szakminiszter.

Kiemelte: a kormány célja változatlanul az, hogy a magyar gazdaság teljesítményéből származó pozitívumokat a társadalom valamennyi rétege megtapasztalhassa.

fidesz.hu”A JÖVŐ ÉVI KÖLTSÉGVETÉS ÁLTAL MAGYARORSZÁG MÉG INKÁBB OLYAN ORSZÁGGÁ VÁLIK, AHOL MEGÉRI DOLGOZNI ÉS CSALÁDOT ALAPÍTANI.”

A költségvetés ennek nyomán minden szakpolitikai területnek több százmilliárdos többletforrást juttat, soha nem látott mértékben támogatja az otthonteremtést és gyermekvállalást, míg a bérfejlesztéseknek és adócsökkentéseknek köszönhetően egyaránt javul a munkából élők helyzete és a hazai vállalkozások versenyképessége. Az adócsökkentéseknek köszönhetően jövőre 260 milliárd forint marad a családoknál és a vállalkozásoknál. A benyújtott módosítók közül csak olyanok kaphattak támogatást, amelyek nem veszélyeztették a költségvetés stabilitását.

A kulturális és szociális szférának juttatott, illetve a gazdaságfejlesztésre fordított többletforrások mellett kiemelkedik a népesedéspolitikai intézkedéscsomag közel 20 milliárdos összege – mondta el a tárcavezető.

Ezek alapján többek között az állam átvállal a jelzáloghitellel rendelkező családok tartozásából, három vagy több gyermek esetén elengedi az anyák diákhitel-tartozását, egy évvel meghosszabbítja a diplomás nők gyedre való jogosultságát, az anyagsági támogatást és a babakötvényt elérhetővé teszi a határon túl élő magyarok számára, bölcsődefejlesztési programot indít.

A jövő évi költségvetés által Magyarország még inkább olyan országgá válik, ahol megéri dolgozni és családot alapítani. A kormány pedig ehhez minden szükséges támogatást biztosít, kiszámítható jövőképet nyújtva a magyar embereknek és a családoknak – hangsúlyozta Varga Mihály.