A Szegedi Törvényszék mai ítéletét érintő felvetésre reagálva a Fidesz frakcióvezetője

A NEMZETKÖZI SZERVEZETEK ÉS AZ EP NYOMÁS ALÁ HELYEZTE A MAGYAR IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁST

 

Most már nyugodtan mondhatjuk, hogy a nemzetközi szervezetek és az Európai Parlament nyomás alá helyezte a magyar igazságszolgáltatást – közölte Kósa Lajos.

A Szegedi Törvényszék mai ítéletét érintő felvetésre reagálva a Fidesz frakcióvezetője egy más témában tartott sajtótájékoztatón elmondta: Ahmed H-t első fokon tíz év börtönbüntetésre ítélték terrorizmus vádjával.

„AHMED H. SEMMILYEN MÓDON NEM MENEKÜLT, ALAPOS A GYANÚ ARRA VONATKOZÓAN, HOGY TERRORIZMUSSAL ÖSSZEFÜGGŐ BŰNCSELEKMÉNYBEN VEHETETT RÉSZT.”

Az elfogatása körülményei és az ő tevékenysége ezt a tényállást messzemenőkig alátámasztott – jegyezte meg, emlékeztetve, hogy a Cipruson élő szír állampolgárnál hét útlevelet találtak – mindegyikben érvényes schengeni vízummal -, Ahmed H-nak semmi köze a menekültekhez, Cipruson háza, vállalkozása van, ott él a családja is, és mint ilyen, semmi oka nincs arra, hogy Magyarországra jöjjön illegálisan, hiszen lehetősége van legálisan az unió területére lépni.

„Amit lehet eddig róla tudni, az alapján Ahmed H. semmilyen módon nem menekült, alapos a gyanú arra vonatkozóan, hogy terrorizmussal összefüggő bűncselekményben vehetett részt” – fogalmazott a frakcióvezető. Az pedig, hogy az Európai Parlament direkt politikai eszközökkel egy terroristát védelmébe vesz, több mint megdöbbentő és felháborító, hiszen több száz ártatlan áldozata van már a terrorizmusnak Európában – húzta alá.

Fotó: fidesz.hu

Egyszerűen az ember nem jut szóhoz – kommentálta azt, hogy az egykori szocialista igazságügyi miniszter, Bárándy Péter vállalta el Ahmed H. védelmét a másodfokú eljárásban. Szerinte érthetetlen a szocialisták hozzáállása; ezek szerint az MSZP a terroristákat hivatalosan segíti vagy védi, vagy nincs annyi eszközük, hogy ilyen szimbolikus ügyben a volt igazságügyi miniszterükre hassanak.

Most már nyugodtan mondhatjuk, hogy a nemzetközi szervezetek és az Európai Parlament nyomás alá helyezte a magyar igazságszolgáltatást – közölte, példátlannak minősítve az ese