Kósa Lajos az ellenzéki pártok frakcióvezetőinek felszólalására a miniszterelnök napirend előtti felszólalása után

AZ ELLENZÉK MILLIÁRDOSOK KOTTÁJÁBÓL JÁTSZIK

 

Az ellenzék teljes mértékben eltekint a tényektől és a valóságtól – reagált Kósa Lajos az ellenzéki pártok frakcióvezetőinek felszólalására a miniszterelnök napirend előtti felszólalása után, hétfőn a parlamentben.

A Fidesz frakcióvezetője kifejtette: teljes képtelenségeket állítottak az ellenzéki képviselők, „drámai szavakkal ecsetelték a korrupciót”, az MSZP hovatovább odáig jutott, hogy Szent László szigorát emlegették a tolvajlás kapcsán.

“A JOBBIK BÉRUNIÓVAL KAPCSOLATOS KEZDEMÉNYEZÉSE MEGLEHETŐSEN ELLENTMONDÁSOS, UGYANIS A PÁRT A MINIMÁLBÉR EMELÉSE ELLEN FOGLALT ÁLLÁST, UGYANAKKOR A BÉREK HÁROMSZOROSÁRA EMELÉSÉT IS JAVASOLJA.”

„Simon Gábor hány testrészét kellett volna lekaszabolni, amikor meglépett több százmillió forinttal” – jegyezte meg, felidézve a Sukoró-ügyet, a 4-es metró beruházását, az EMIR-ügyet, mely a „Gyurcsány házaspár lelkén szárad”, Medgyessy Péter Alstom-ügyére, ahol „60 milliós születésnapi ajándék járt az asszonynak”. Ezeket az ügyeket mind uniós szervek indították el, és nekünk kell kifizetni – jegyezte meg.

Kósa Lajos a Jobbik kapcsán kitért Kovács Béla ügyére is, hangsúlyozva: most már nemcsak egy virtigli árulóról van szó, akinek a mentelmi jogát kiadta az Európai Parlament kémkedés vádjában, de az is kiderült, hogy 12 milliót lopott az Európai Parlamenttől színlelt szerződéssekkel.

A fideszes politikus emlékeztetett arra is, hogy „fogta magát egy milliárdos, Simicska Lajos és felvásárolt magának egy komplett politikai pártot”. Egyúttal felhívta a figyelmet arra is, hogy a Jobbik bérunióval kapcsolatos kezdeményezése meglehetősen ellentmondásos, ugyanis a párt a minimálbér emelése ellen foglalt állást, ugyanakkor a bérek háromszorosára emelését is javasolja.

Fotó: fidesz.hu

„A Jobbik, mint büszke nemzeti párt arra apellál, hogy odamennek kalapozni Brüsszelbe: tessék már a magyar béreket kifizetni!” – fogalmazott, hozzátéve: ebben az illúzióban, hogy Brüsszel majd megemeli a magyar béreket, csak csalatkozni lehet. „A Jobbik elnökének Magyarország sorsa kapcsán kifejtett elgondolásai több, mint ijesztőek” – összegzett Kósa Lajos.

A Fidesz frakcióvezetője szerint a nemzeti konzultációból kiderül, hogy meg kell védeni az országot, amiben az ellenzékre nem lehet számítani. Mint mondta: ha az ellenzék jut hatalomra százezrével fognak jönni a migránsok, „az ellenzék milliárdosok kottájából játszik, melyeknek egy az eredője: az ország elvesztése”.

Az ellenzék gazdaságpolitikai kritikáira reagálva a kormánypárti politikus azt mondta: az összes ellenzéki javaslat adóemeléssel járna.