Az EU ülés megnyitása – megemlékezés a terror londoni és teheráni áldozatairól

Az EU ülés megnyitása – megemlékezés a terror londoni és teheráni áldozatairól

2017-06-12Az ülés megnyitása – megemlékezés a terror londoni és teheráni áldozatairólAz EP elnöke egy perc csendet rendelt el a terror áldozatainak emlékére és aggodalmát fejezte ki Taner Kilic és Alekszej Navalny letartóztatása miatt.

“A szabadság és a demokrácia nem hajlik meg a terrorizmus előtt” – hangsúlyozta Antonio Tajani, aki elítélte a támadásokat.

Az EP elnöke Taner Kilic, az Amnesty International letartóztatott törökországi vezetője és társai szabadon bocsátását, illetve és az ellenük felhozott vádak elejtését kérte, amennyiben nincs rá bizonyíték, hogy részt vettek volna a tavalyi sikertelen puccskísérletben.

„A Parlament mindig az emberi jogok védelmezőinek a pártján áll” – mondta az elnök, aki aggodalmát fejezte ki Alekszej Navalny ellenzéki aktivista és számos társának mai letartóztatása miatt is.

Távozó képviselők

Brit parlamenti megválasztásuk nyomán Afzal KHAN (Egyesült Királyság, S&D), Andrew LEWER (Egyesült Királyság, ECR), Vicky FORD (Egyesült Királyság, ECR) és Anneliese DODDS (Egyesült Királyság, S&D) június 9-től távoznak az EP-ből.

Bizottsági kérelmek intézményközi tárgyalások elindítására

Az eljárási szabályzat 69c pontja értelmében a parlamenti szakbizottságok ilyen kérelmei a plenáris weboldalára kerülnek. Ha a kérelemről 24 órán belül senki sem kér plenáris szavazást, az adott szakbizottság elkezdhet tárgyalni a Tanáccsal és a Bizottsággal.

További Információ

Az ülés megnyitása felvételről
A megnyitó felvételről (2017.05.31)
Végleges napirend
Hírlevél
Élő közvetítés a plenárisról
EuroparlTV
Sajtótájékoztatók és egyéb események
Audiovizuális oldal