Németh Szilárd csepeli sajtótájékoztatóján.

KÉT ÉV MÚLVA ELKÉSZÜLHET A BIRKÓZÓ-AKADÉMIA SPORTCSARNOKA

 

Két év múlva elkészülhet a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia sportcsarnoka, mely 2,4 milliárd forintból épül meg – mondta Németh Szilárd csepeli sajtótájékoztatóján.

Németh Szilárd kijelentette: Csepelen megépülhet a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Sport Csarnoka, majd a következő ütemben a kollégiuma és az ehhez tartozó hírességek csarnoka valamint a Magyar Birkózó Szövetség székháza is.

„NEM CSUPÁN EGY CSARNOKRÓL VAN SZÓ, AMELY 2,4 MILLIÁRD FORINTBÓL ÉPÜLHET FEL, HANEM EGY MULTIFUNKCIONÁLIS, HÁROMSZINTES LÉTESÍTMÉNYRŐL.”

Az első ütemről elmondta: nem csupán egy csarnokról van szó, mely 2,4 milliárd forintból épülhet fel, hanem egy multifunkcionális, háromszintes létesítményről. Hozzátette: az ehhez szükséges engedélyek már megvannak, és reményei szerint június-júliusban kiírhatják a közbeszerzési eljárást is.

Németh Szilárd emlékeztetett arra, hogy 2015-ben döntöttek úgy, hogy nekivágnak egy akadémiai rendszer felépítésének, mellyel egy életpálya modellt is próbálnak felvázolni a fiataloknak. Egyszerre legyen érdemes birkózásra készülni és az életre is – tette hozzá.

Németh Szilárd közölte, a csarnok mellett a projekt második lépése egy 130 fős kollégium megépítése, illetve az edzésekhez és a tanulmányokhoz szükséges kiegészítő fejlesztések is megvalósulnak a Hollandi út 8. szám alatt.

fidesz.hu

Németh Szilárd elmondta a teljes beruházás 4-4,5 milliárd forintba kerülhet.

Kitért az elmúlt napokban őt ért támadásokra is. Elmondta, a Magyar Birkózó Akadémia alapítványhoz nincsen már köze, azon túl, hogy ő alapította. Hozzátette: azért az ő lakcímére lett bejegyezve, mert ezzel is gyorsítani kívánta létrejöttének folyamatát, ugyanakkor már beadták a papírokat, hogy a címet átírják a Hollandi út 8.-ra.  Aláhúzta: visszautasítja a csalás vádját, egyúttal személyes felelősséget vállal a projektért, amely végig átlátható és ellenőrizhető lesz. Arról is beszélt, hogy az őt támadók az általa alapított Magyar Birkózó Akadémia Alapítványát összekeverték a Csepel SC Alapítvánnyal, aminek honlapját a napokban feltörte az Anonymous csoport. Ezzel kapcsolatban megjegyezte azt is, hogy személy szerint ő bírja a támadásokat, nem ez a probléma, hanem, hogy ezáltal a birkózókat is megtámadták.