Botka Lászlót ma azért fogadják Brüsszelben, mert megígérte, hogy lebontja a határkerítést – jelentette ki Hidvéghi Balázs.

BOTKA LÁSZLÓT AZÉRT FOGADJÁK BRÜSSZELBEN, MERT MEGÍGÉRTE, HOGY LEBONTJA A HATÁRKERÍTÉST

 

Botka Lászlót ma azért fogadják Brüsszelben, mert megígérte, hogy lebontja a határkerítést – jelentette ki Hidvéghi Balázs.

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerdai sajtótájékoztatóján arról beszélt: ma születik meg a megállapodás Botka László és az Európai Bizottság (EB) között arról, hogy a szocialista miniszterelnök-jelölt lebontja a kerítést és megnyitja a határokat a migránsok előtt.

„A MAGYAR EMBEREKNEK JOGA VAN TUDNI, HOGY AZ MSZP MINISZTERELNÖK-JELÖLTJE MILYEN MEGRENDELÉSEKET KAP, ÉS MILYEN ÍGÉRETEKET TESZ SOROS GYÖRGYNEK ÉS A BRÜSSZELI MIGRÁCIÓPÁRTI POLITIKUSOKNAK.”

„Nyilván a furcsa véletlenek összjátéka, hogy a mai napon tartózkodik Brüsszelben Soros György is” – jegyezte meg a kormánypárti politikus.

Egyúttal hangsúlyozta: Soros hivatalos programja szerint egyenesen a migrációért felelős uniós biztossal tárgyal, miközben Botka Frans Timmermansszal, a bizottság alelnökével egyeztet, aki szerint el kellene fogadnunk a kötelező betelepítést.

Botka László találkozik az európai szocialisták vezetőjével, Gianni Pittellával is, aki azt mondta: „nem akar semmilyen kerítést látni a magyar határon” – közölte.

Minden jel szerint a mai napon Botka László és Soros György brüsszeli tárgyalásai a kerítés lebontását és migránsok betelepítését készítik elő – mutatott rá Hidvéghi Balázs.

Hozzátette: a mai napot követően bizonyítható, Botka Soros embere, és nem is leplezik.

Fotó: fidesz.hu

Botka László a mai napon személyesen is találkozik-e Soros Györggyel, és ha igen, miről fognak még tárgyalni? – tette fel a kérdést a kommunikációs igazgató. Egyenes választ várunk arra a kérdésre is, hogy vajon mit kap cserébe Botka László és a szocialisták, azért mert miniszterelnök-jelültjük megígérte, hogy lebontja a kerítést Magyarországon – fűzte hozzá.

„A magyar embereknek joga van tudni, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltje milyen megrendeléseket kap, és milyen ígéreteket tesz Soros Györgynek és a brüsszeli migrációpárti politikusoknak” – húzta alá Hidvéghi Balázs.