LISZT ÉJSZAKÁJA Májusi hírlevél – Fülei Balázs

Májusi hírlevél – Fülei Balázs

 

HÍRLEVÉL LISZT ÉJSZAKÁJALiszt Ferenc eredeti hangszereit – amelyek egykori lakásán, a Vörösmarty utcában kaptak helyet – évente csupán egyetlen alkalommal szólaltatják meg: a Múzeumok Éjszakáján, ami idén június 24-re esik. A Liszt Ferenc Emlékmúzeum délutántól hajnalig tartó programjában az erkélyen megszólaló fanfárok, a tárlatvezetéssel egybekötött hangszerbemutató, és a zenei kvíz mellett, természetesen koncertek is szerepelnek. Fülei Balázs szólóestje Chopin, Mendelssohn, és Schubert darabjaival este fél 8-kor, a múzeumi éjszaka kapujában kezdődik.

Jegyek és információ
Liszt tábla

SZÓLÓEST NYIZSNIJ NOVGORODBANAz élénk és meleg andalúziai esték-éjszakák hangulatát felelevenítő Debussy darab, a Granadai este ezúttal a mediterrán világtól messze, egy egészen más környezetben szólal meg – a Volga és az Oka összefolyásánál épült Nyizsnij Novgorodban, Oroszország ötödik legnagyobb városában. Debussy mellett Beethoventől, Liszttől, Bartóktól, és Kodálytól is játszik Fülei Balázs június 13-i szólóestjén, amit a Magyar Napok keretében rendeznek a Glinka Konzervatóriumban.
Glinka konzi

„EGY A RÁADÁS”Létezik-e olyan ország, ahol kolbászból van a kolbász? Ahol vizipisztollyal lődözzük egymásra a pálinkát, és ahol a fitneszlédik igazi szadisták? A Milyenek a magyarok negyedik, egyben utolsó kötetének bizarr történetei megint csak hozzák magukkal a görbe tükröt, amibe csak az tud belenézni, aki öniróniával is bír. A három sikeres közös este után Lackfi János és Fülei Balázs június 15-én ismét az Óbudai Társaskörben várja a közönséget a kis magyar abszurd befejező részével, amelynek történetei között Brahms, Liszt, és Bartók darabjai szólalnak meg.

Jegyek és információ
Lackfi János és Fülei
Balázs

VÉGÉHEZ KÖZELEDIK A MUZSIKÁS TURNÉAz, hogy az Allegro Barbaro előadásába a zongora mellett két gardon és egy bőgő is bekapcsolódik – egészen rendkívüli élmény. Korábban sosem tapasztalt érzeteket kelt a Muzsikás Együttes és Fülei Balázs közös koncertje, amelynek műsora Bartók és Kodály darabjain, valamint az ezeket inspiráló népi dallamokon alapul. Aki szeretné mindezt átélni, személyesen is megtapasztalni, június folyamán még bekapcsolódhat az országjáró turné utolsó hat koncertjének egyikébe.

A turné helyszínei és időpontjai
Muzsikás Együttes és Fülei Balázs

Kritika a debreceni koncertről

ÚJRA ECHO AKADÉMIASaját tanárával együtt játszani egy fiatal zenésznek nem egyszerű, viszont inspiráló kaland.  Ez a lehetőség, és persze a magyar kamarazenei hagyomány tavaly is sok jelentkezőt vonzott az Echo Nyári Akadémiára, a fehérvárcsurgói Károlyi kastélyba. Az idei, immár második nyári kurzust – amely ebben az évben délutáni „Kávé-koncertekkel” is kibővül – július 8. és 15. között rendezik, a jelentkezéseket június 6-ig fogadják.

További információ
Echo tanítás

UGYANARRÓL, MÁSKÉPPENDecemberben indult a Bonum TV-ben Fülei Balázs Musica című sorozata, ami minden pénteken este 6 órától látható. A műsor helyszíne május óta a Bartók Emlékház, az első itt forgatott adásban, május 12-én, Beethoven variációi kerültek közelebb a nézőkhöz: a Hat variáció, Op. 34 szépen megmutatta, hogy egy születő alapgondolat miként jelenik különböző változatokban mindig újra és újra.
Bónum TV
A videó elindításához kérjük kattintson ide!

Kiadja: Management – Balázs Fülei
Összeállította: Bokor Gabriella
Minden jog fenntartva  ©

www.balazsfulei.com,contact@balazsfulei.com,www.facebook.com/balazsfulei