Hollik István keddi sajtótájékoztatóján.

BOTKA LÁSZLÓ HITELTELEN

 

Csak azután volt hajlandó módosítani vagyonnyilatkozatán Botka László, hogy az elmúlt hetekben sorra derült ki, hogy hazudott, és nem mondott igazat vagyonával kapcsolatban – hangsúlyozta Hollik István keddi sajtótájékoztatóján.

Hollik István elmondta, Botka László az MSZP miniszterelnök-jelöltje új vagyonnyilatkozatot készített, az elmúlt hetek botrányai után.

„BOTKA LÁSZLÓ SEMMI ÚJDONSÁGOT NEM HOZ AZ MSZP-BE, HISZEN CSUPÁN EGY ÚJABB MILLIÁRDOS KERÜLT A SZOCIALISTA PÁRT ÉLÉRE, GYURCSÁNY FERENC ÉS BAJNAI GORDON UTÁN.”

A Fidesz-KDNP képviselője hangsúlyozta: ha nem bukott volna le Botka László, akkor nem mondott volna igazat a vagyoni helyzetéről. Hozzátette: csak azután volt hajlandó módosítani a vagyonnyilatkozatát, hogy az elmúlt hetekben sorra derült ki, hogy hazudott, nem mondott igazat vagyonával kapcsolatban.

Hollik István emlékeztetett arra, hogy először azzal bukott le Botka, hogy luxusnyaralásokra jár, majd ezután derült ki a luxusautója és több milliós órája, később pedig a halastó és a hozzá tartozó telekrész.

Aláhúzta: ezekből Botka László két tételt rakott bele új vagyonnyilatkozatába és most már elismeri, hogy több millió forintos órája illetve egy halastava van.

fidesz.hu

Felhívta a figyelmet arra, hogy amikor szerették volna tisztázni az igazságot, hogy mekkora Botka László vagyona, akkor az MSZP-s, DK-s szegedi önkormányzati képviselők falazva neki leszavazták a vagyonnyilatkozat tételi eljárást.

Továbbra sem vagyunk meggyőződve arról, hogy Botka Lászlónak valójában annyi és pontosan azok a vagyontárgyai, amit a vagyonnyilatkozatában feltüntetett, hiszen nem világos a mai napig, hogy miből telik több milliós luxusutazásokra és mi a helyzet az autójával – fogalmazott. Botka László azt állítja, hogy a dzsip a felesége tulajdonában van, de a témában megjelent újságcikkek azt állítják, hogy ő az üzemben tartó, ha pedig mindez igaz, akkor ezt is a vagyonnyilatkozatban fel kellett volna tűntetni – tette hozzá.

A kormánypárti politikus hangsúlyozta: ugyanolyan hiteltelen Botka László, mint a többi milliárdos MSZP-s miniszterelnök-jelölt volt. Botka László semmi újdonságot nem hoz az MSZP-be, hiszen csupán egy újabb milliárdos került a szocialista párt élére, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon után – húzta alá Hollik István.