Magyar szervezésű nemzetközi motorostúra Izraelért

Magyar szervezésű nemzetközi motorostúra Izraelért   

 

A budapesti Bét Sálom zsinagóga elnöke, Horváth József az egyik társszervezője egy nemzetközi motorostúrának, amely Londonból indul június 13-án és számos európai város érintésével érkezik meg június 29-én Izraelbe, ahol a július 6-án kezdődő 20. Maccabbia Játékok, a Zsidó Olimpia lángját viszik majd körbe az országban.

izrael_motor.jpg
Képünk illusztráció
A legtöbb résztvevő az Egyesült Államokból csatlakozott az akcióhoz, amelynek célja az Izrael állama melletti szolidaritás kifejezése. Az amerikai résztvevők evangéliumi keresztény gyülekezetek tagjai, keresztény cionisták, egyikük egy evangéliumi keresztény közösség lelkésze.

Budapesten a Dohány utcai zsinagóga előtt fogadja a motoros küldöttséget június 18-án délután négy órakor Yossi Amrani, Izrael magyarországi nagykövete. A vallásközi szolidaritási akciót a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége is támogatja.

Cikk_aljara_narancs.jpg

A cionista motorosok megállnak még Szegeden is és meglátogatják a MAZSIHISZ városi szeretetotthonának lakóit is, mielőtt Románia irányában elhagyják Magyarországot.