Halász János szerdai sajtótájékoztatóján.

TÁMOGASSA AZ ELLENZÉK IS A 2018-AS KÖLTSÉGVETÉST!

 

A Fidesz-frakció arra kéri az ellenzéki pártokat, hogy tegyék félre a hatalmi érdekeiket és támogassák a 2018-as költségvetést, mert az a munkából élőkről, a családokról, és a biztonságról szól – fogalmazott Halász János szerdai sajtótájékoztatóján.

A mai napon kezdte el a 2018-as költségvetés tárgyalását az Országgyűlés. A fideszes képviselő közölte, a kormánypárti frakció minden támogatást meg fog adni ahhoz, hogy mindenki, aki munkából él és munkából tartja el a családját, az 2018-ban előre léphessen.

„A POLGÁRI KORMÁNYZÁS ÓTA MAGYARORSZÁG ERŐSÖDIK, ÉS EZ A KÖLTSÉGVETÉS KIEGYENSÚLYOZOTT ÁLLAPOTÁN IS LÁTSZIK.”

A jövő évi költségvetés a munka megbecsüléséről, a családokról, és a biztonságról szól, ezért a Fidesz-frakció arra kéri az ellenzéki pártokat, hogy tegyék félre a hatalmi érdekeiket és támogassák a 2018-as költségvetést – jelentette ki Halász János.

A Fidesz-frakció szóvivője hangsúlyozta, az eddigi nyilatkozatok alapján úgy látják, hogy az ellenzéki pártok ezúttal is önző politikai érdekek mentén foglaltak állást a költségvetésről. De még nem késő, hogy a munkából élők és a családok oldalára álljanak, hiszen a javaslatról június 15-én szavaz a parlament – jegyezte meg.

Halász János aláhúzta, ez a költségvetési javaslat erősen eltér a 2010 előttiektől, melyeket a szocialisták és a Gyurcsány-Bajnai-kormányok írtak.

A baloldal alkalmatlan és korrupt volt, és ez a költségvetésein is látszott; minden büdzsé a pénzhiányról, a pazarlásról, az eladósodásról szólt az ő idejükben, miközben a családok megszorításokat, adóemeléseket szenvedtek el – idézte fel. A Fidesz-frakció szóvivője kiemelte: a költségvetések rossz állapota és a folyamatos pénzhiány nemcsak az alkalmatlanságot, hanem azt is igazolja, hogy Gyurcsány és a szocialisták minden idők legkorruptabb kormányzását követték el.

Fotó: fidesz.hu

Halász János leszögezte, a polgári kormányzás óta Magyarország erősödik, és ez a költségvetés kiegyensúlyozott állapotán is látszik. Minden várakozást felül múl a magyar gazdaság növekedése, hetedik éve tartjuk a hiánycélt, csökken az államadósság, csökkennek az adók, nő a gazdaság, rekordon a foglalkoztatás és nőnek a bérek is – sorolta. Hozzátette, Magyarország erősödik és szeretnék, ha ezt a munkából élők, a családok, a nyugdíjasok is egyre inkább éreznék.

A Fidesz-KDNP a baloldallal ellentétben, – amely mindig büntette, kihasználta és agyonadóztatta a családokat, a munkából élőket -, segíteni akarja a családokat, a munkából élőket és azon van, hogy egyre inkább megérje dolgozni – fogalmazott a képviselő. Ezért a baloldallal ellentétben, – amely az adóemelések politikáját választotta – jövőre folytatjuk a munkavállalókat és a munkáltatókat segítő adócsökkentéseket – tette hozzá.

Jövőre is Európa legalacsonyabb társasági adóját és egyik legalacsonyabb személyi jövedelemadóját garantáljuk. A munkát terhelő adók újabb csökkentése lehetővé teszi a bérek további növekedését, a minimálbér és a szakmunkás minimálbér további emelését – közölte Halász János.

„EURÓPA BIZTONSÁGÁT MA SZÁMOS VESZÉLY FENYEGETI, EZÉRT 2018-BAN MÉG TÖBB PÉNZT SZERETNÉNK FORDÍTANI A BIZTONSÁGRA, A HATÁRVÉDELEMRE, A RENDVÉDELEMRE, A HONVÉDELEMRE, ÉS A TERRORELHÁRÍTÁSRA.”

A szóvivő aláhúzta, a költségvetés azt is mutatja, hogy a családpolitikában is mást gondolnak, mint az ellenzéki pártok. Mi születő magyar gyermekekkel és nem migránsokkal akarjuk segíteni a demográfiai fordulatot, ezért 2018-ban is biztosítjuk a családi adórendszert, amely már közel egymillió családnak nyújt segítséget, valamint tovább nő a kétgyermekesek családi adókedvezménye is, még több pénzt biztosítunk a családok otthonteremtésre, illetve a családokat újabb adócsökkentésekkel is segítjük – sorolta Halász János.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a költségvetés azt is mutatja, hogy a Fidesz-KDNP biztonságról is mást gondol, mint az ellenzéki pártok. Az ellenzéki pártokkal ellentétben – amelyek készek Brüsszel és Soros György bevándorláspolitkáját és a migránsok betelepítését támogatni -, mi úgy látjuk, hogy Európa biztonságát ma számos veszély fenyegeti, ezért 2018-ban még több pénzt szeretnénk fordítani a biztonságra, a határvédelemre, a rendvédelemre, a honvédelemre, és a terrorelhárításra – tette hozzá.

A képviselő szerint a büdzsé azt is mutatja, hogy ma többletforrásokról beszélhetünk a 2010 előtti költségvetésekkel ellentétben, amikor a hírek mindig arról szóltak, hogy pénzt vonnak el az oktatásból, az egészségügyből. 2017-hez viszonyítva 180 milliárddal több jut az egészségügyre, 80 milliárddal több az oktatásra, 15 milliárddal több az otthonteremtési támogatásokra – tette hozzá.